Hlavní obsah

Časovkář Malori rok a půl po těžkém pádu ukončil kariéru

Antonne et Trigonant

Vicemistr světa v časovce z roku 2015 Adriano Malori ukončil cyklistickou kariéru. Devětadvacetiletému Italovi se nepodařilo plně zotavit z těžké nehody, kterou měl loni v lednu na závodě Tour de San Luis v Argentině.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Malori oznámil konec kariéry během volného dne na Tour de France obklopen svými kolegy z týmu Movistar. "Od toho pádu jsem bojoval bitvu. Vyhrál jsem ji, ale ne úplně," uvedl trojnásobný italský šampion v časovce a mistr světa v této disciplíně do 23 let.

Při hromadném pádu na etapovém závodu v Argentině se Malori udeřil hlavou o asfalt. Utrpěl frakturu lebky, zlomeninu klíční kosti a tři dny byl v umělém spánku. Po relativně rychlém uzdravení se do pelotonu ještě loni vrátil, ale nedokázal navázat na předchozí výsledky.

Naposledy Malori závodil letos v květnu na závodě Kolem Kastilie-Leónu, kde odstoupil hned v první etapě. "Výsledky musely být jasné každému - v Kastilii jsem zvládl jen 30 km. Na kole jezdit stále dovedu, ale závodění už pro mě není," řekl Malori, jenž už začal s trenérským studiem a hodlá u cyklistiky zůstat.

Reklama