Hlavní obsah

Kreuziger dře pro svého lídra. Snad se ještě posune výš, doufá

Praha

Pyšní se nejlepším českým umístěním v historii Tour de France. Roman Kreuziger vybojoval před čtyřmi lety na nejslavnějším cyklistickém závodě světa pátou příčku. Letos v barvách stáje Orica Scott držel po devíti etapách a pondělním volném dni 25. příčku. Až daleko za ním byli čeští závodníci Ondřej Cink a Zdeněk Štybar.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Jednatřicetiletý rodák z Moravské Třebové jede v pozici kapitána australského týmu pro horské etapy a jako mentor mladého lídra týmu Simona Yatese, jenž vládne soutěži o bílý dres pro nejlepšího jezdce do 25 let a průběžně drží sedmou příčku.

„Z celkového pohledu jsme spokojeni, protože Simon v královské etapě sice ztratil jednu pozici v absolutním pořadí, ale navýšil náskok v boji o bílý dres. Snad se ještě posune výš," říkal Kreuziger, když za sebou měl přesun do Bordeaux.

Právě český závodník pro Yatese odvedl během prvních dvou alpských etap kus práce. Dokonce stihl vybojovat druhé nejlepší umístění kariéry v etapě, když v sobotu profrčel cílem jako pátý. „Neměli jsme v tom zmatku přehled, kolik lidí je vpředu. Ani jsem nespurtoval, držel jsem řídítka za páky," pronesl Kreuziger, jenž byl čtvrtý v roce 2013 při časovce a v sezóně 2010 i v horské etapě do Morzine.

Před dnem volna zažíval rozporuplné pocity. „Nejelo se mi vůbec dobře, pak to bylo lepší, ale závěr byl tragický. Sportovní ředitel mi před posledním stoupáním řekl, ať si orazím, abych byl Yatesovi k ruce v dalším týdnu," líčil Kreuziger, na něhož stejně jako zbytek pelotonu teď čekají dvě rovinaté etapy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články