Hlavní obsah

Volný den na Tour: Kafe, masáže, ale i kola. Ještě nás čeká nejtěžší etapa, varuje Kreuziger

Le Puy-en-Velay

Konečně! Cyklisté na slavné Tour de France si užívali volného dne. Tedy volného... Stejně nasedli na kola, aby nevypadli z tempa. „Něco málo jsme si přispali, ale pak jsme se jeli projet. Jeli jsme intervaly, aby nohy nevypadly z rytmu," svěřil na sociální síti Roman Kreuziger, závodník týmu Orica, jemuž patří v průběžném pořadí šestadvacátá příčka.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Roman Kreuziger

Článek

Po drsných etapách přišel lehčí den všem vhod. Po obědě došlo i na masáže a odpočinek. Tour jde do posledního týdne a český cyklista dobře ví, že ještě peloton dostane pořádně zabrat. „Týmově můžeme být zatím spokojení, protože Simon Yates je v bílém," ohlíží se za dosavadním průběhem slavného závodu.

V dalších prognózách je hodně opatrný. „Do Paříže je to ještě velký kus cesty, když se podívám na to, kolik lidí už vypadlo a kolik se stalo nepředpokládaných věcí... Je třeba brát všechno den ode dne, ale jsme na dobré cestě," svěřil se. Sám se prý cítí dobře a pocity jsou lepší a lepší. „Ještě ale nejsem úplně spokojený, já jsem přece věčně nespokojený," usmál se Kreuziger, který se v závěru volného dne spojil i s rodinou doma.

Průběžné pořadí závodu se ještě může v posledním týdnu zamíchat. „Jsou tam etapy pro Kittela, ale ve středu nás čeká jedna z nejtěžších etap celé Tour," prorokuje. A hodně zajímavá z pohledu nejlepších bude i časovka. „Uprostřed je kopec, což není úplně jednoduché," předvídá. „Kilometr s desetiprocentním stoupáním, to bude nepříjemná záležitost," dodává.

Reklama