Hlavní obsah

Prokletý zelený dres! Do cíle Tour ho po Saganovi nedoveze ani další hvězda

Chevalier

Zelený dres na letošní Tour de France nosí hvězdám smůlu. Nejdřív si něj brousil zuby slovenský rychlík Peter Sagan, jenž byl ale brzy ze slavného závodu vyloučen. Teď ho do cíle nedoveze ani další hvězda. Němec Marcel Kittel si ve středu při pádu poranil pravé rameno a odstoupil. Zelený dres teď oblékne Australan Michael Matthews.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marcel Kittel si při pádu poranil pravé rameno a odstoupil z TourVideo: sntv

 
Článek

Bitva o ceněný zelený dres na Tour de France vstupuje do další fáze. Fanoušci se těšili před startem závodu, že uvidí drama, ale že bude tak vyhrocené, to asi nečekali.

Předpokládalo se, že na zelený trikot bude útočit slovenský mistr světa Peter Sagan, který jej získal pětkrát za sebou. Jenže po pár etapách byla hvězda týmu Bora vyloučena z Tour po kontroverzním dojezdu, kdy upadl Brit Cavendish.

Ambice dojet do cíle v zeleném pak převzal Němec Marcel Kittel. I jeho naděje ale ve středu vzaly za své. Připletl se totiž do pádu uprostřed pelotonu při úvodním stoupání dne na Col d'Ornon. Dlouho čekal na výměnu kola a pak jel s ledem na bolavém pravém ramenu. Bolesti se ale zhoršovaly a devětadvacetiletý kolega Zdeňka Štybara z týmu Quick-Step nemohl pokračovat.

Do zeleného trikotu pro nejaktivnějšího jezdce se tak ve čtvrtek obleče Australan Michael Matthews.

Reklama

Související témata: