Hlavní obsah

Padrnos:Zatím na Tour neukázal velký favorit

BORDEAUX

Přestože letošní ročník cyklistické Tour de France má za sebou již osm z dvaceti etap, favorit se podle Pavla Padrnose ještě nevykrystalizoval žádný. Jediný český jezdec na "Staré dámě" se domnívá, že až první velké kopce ukáží, kdo na tom jak je.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Padrnos

Článek

"Oproti minulým letům nic nenapověděla ani časovka. Ta skončila všeobecným překvapením (vítězstvím Sergeje Gončara), žádní favorité ji nezajeli dobře. Závod bez Armstronga, Ullricha či Bassa zatím favorita neukázal," řekl ČTK Padrnos, jenž je členem americké stáje Discovery Channel.

"Zatím etapy kontrolovaly stáje, které nemyslí na celkový úspěch a preferují etapové vavříny," komentoval situaci Padrnos. Nejaktivnější dosud byly celky Davitamon-Lotto a Quick Step, které spoléhají na spurterská esa Robbie McEwena z Austrálie respektive Toma Boonena z Belgie.

Oproti Giru d'Italia, jehož se také letos zúčastnil, si český jezdec pochvaluje skvělou organizaci francouzského závodu. "Po nedělní etapě jsme za dvě hodiny byli v letadle do Bordeaux, stihli v pohodě večeři a poté finále fotbalového mistrovství světa," popsal program Padrnos, jenž se i v pondělním volném dnu byl na dvě hodiny projet.

"Až na prolog se já osobně cítím dobře. Byl jsem i v úniku, ale situace v týmu mi v něm nedovolila spolupracovat. Bylo to před časovkou a Hincapie se v ní mohl vrátit do žlutého trikotu. To je náš cíl, nějakou etapu jet v tomto dresu," prozradil taktiku Padrnos.

Na prioritách stáje se prý nic nezměnilo ani v momentě, kdy po prvním týdnu je nejlepším jezdcem v celkovém hodnocení až třináctý Paolo Savoldelli. "Stále je týmovým cílem mít někoho mezi prvními pěti a ta možnost je stále veliká," dodal Padrnos, jenž v minulých letech pomáhal fenomenálnímu Armstrongovi.

Reklama