Hlavní obsah

König nestihne ani Vueltu, v nominaci Bory schází i Bárta

Cyklista Leopold König kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem přijde také o Vueltu. V dnešní nominaci německého týmu Bora-Hansgrohe schází i druhý český profesionál Jan Bárta. Třítýdenní závěrečný závod Grand Tours začne příští sobotu ve Francii.

Foto: www.bora-hansgrohe.com

Leopold König z týmu Bora Hansghrohe při tréninku.

Článek

Devětadvacetiletý König letos dokončil kvůli zdravotním potížím pouhé dvě etapy na červnovém závodu Critérium du Dauphiné. Pak ho bolavé koleno obralo o roli lídra na Giru d'Italia, o účast na Tour de France a nyní také o Vueltu.

Na ni se chtěl původně rozjet na etapovém Czech Cycling Tour, jenž začne ve čtvrtek v Uničově. Start na domácím závodu ale König zrušil. "Po vleklých problémech už je na tom sice lépe, ale nechceme jít do rizika. Při San Sebastiánu (29. července) jel první závod po dlouhé pauze. Třítýdenní zátěž by koleno mohla přetížit, musíme myslet na budoucnost," řekl lékař Bory na týmovém webu Jan-Niklas Droste.

Bárta už letos absolvoval Giro, na Vueltě jel jednou v roce 2013. Kapitánem německé stáje pro třítýdenní závod ve Španělsku bude Polák Rafal Majka.

Reklama