Hlavní obsah

Hvězda Arsenalu nezahálí ani o reprezentační pauze, o víkendu bude trénovat v Plzni

Byť má volno od klubových povinností, fotbalový brankář Petr Čech o víkendu zahálet nebude. Reprezentační přestávku si zpestří závodem na kole. V sobotu se rekordman v počtu startů za český národní tým vyrazí popasovat s nástrahami Plzeňské MTB 50 Kooperativy, pokračování seriálu Kolo pro život. Pětatřicetiletý rodák z Plzně absolvuje trasu dlouhou 38 kilometrů.

Foto: archiv Sport Invest

Petr Čech vyměnil brankářskou výbavu za cyklistikou při seriálu Kolo pro život už v minulém roce, kdy absolvoval závod pod libereckým Ještědem.

Článek

„Nebudu závodit úplně naplno, ale pojedu v dobrém rytmu a využiju tenhle závod jako příjemný trénink. Uvidím, jak se budu cítit, možná mě strhne atmosféra a pojedu jako o závod," směje se Čech, který cyklistiku probírá i se spoluhráči v kabině. „Hlavně Francouzi jsou velkými fanoušky cyklistiky obecně. Takže v průběhu Tour de France je to velké téma."

Čech má kolo ve velké oblibě, ve volných chvílích jezdí v Londýně. „Když mi to čas dovolí, tak vyrážím na kolo s dětmi, ale bohužel to není pravidelně. Mám rád, když se můžu projet lesem, malými uličkami a místy, kudy normálně nechodím. To mě na kole baví."

Pojedou Jícha i Raboň

Na startu bude i další slavný plzeňský rodák Filip Jícha, vynikající házenkář chystající se na trasu osmnáctikilometrové fitness jízdy. Hvězdné trio startujících pak uzavírá František Raboň, bývalý excelentní silniční závodník spolupracující s hvězdami jako Cavendish či Martin. Absolvuje sedmapadesátikilometrovou trasu. Na poslední prázdninový víkend pak Nadační fond Kolo pro život připravil pro všechny děti jako dárek startovné zdarma na dopolední závody ČT Déčko Junior Trophy.

„Doufám, že účast bude vysoká," láká závodníky Čech, který je spoluvlastníkem celého seriálu a na dálku tak pečlivě sleduje všechny závody. „Zajímá mě návštěvnost jednotlivých akcí, se svými spolupracovníky pravidelně konzultuji, co by se dalo vylepšit, co se povedlo a na čem je ještě třeba zapracovat. Dělá mi obrovskou radost, když vidím, že všechno funguje a lidé si účast na závodech užívají."

Čech bude muset na trase dlouhé 38 kilometrů zvládnout převýšení 695 metrů, užije si několik sjezdů, singletreky, lesní a polní cesty, ale i náročné stoupání. Legendární český brankář vyrazí na trasu ve 12.20 hodin z Náměstí Republiky, celodenní bikerský maraton však začne už v 9 hodin dětskými závody. Na závěr dne je nachystána autogramiáda slavných plzeňských rodáků.

Reklama