Hlavní obsah

Čeští cyklisté si jedou na MS pro úspěch. Na medaili máme, věří kouč Štybarovi a spol.

Praha

S vysokými ambicemi míří na mistrovství světa v silniční cyklistice česká výprava. Trenér reprezentace Tomáš Konečný doufá, že by v norském Bergenu mohla cinknout nějaká medaile. „Věřím, že na to máme. Velká šance je v juniorech, kde jsme poskládali hodně silný tým,“ řekl na tiskové konferenci Konečný.

Foto: Quick-Step Floors

Zdeněk Štybar bude lídrem českého týmu na mistrovství světa.

Článek

Mistrovství světa v silniční cyklistice se letos uskuteční od 17. do 24. září v norském Bergenu. Trenér české reprezentace Tomáš Konečný nominoval na šampionát šestnáct závodníků. Český tým tak bude mít zastoupení v kategorii juniorů, mužů do třiadvaceti let a v kategorii Elite, mezi ženami se představí pouze Nikola Nosková.

Hned šest závodníků se objeví na startu silničního závodu jak juniorů (23.9.), tak i v kategorii Elite (24. 9.). A právě tady vidí Konečný také největší šance na úspěch. „Věřím, že máme na to získat medaili, uvedl Konečný. „Hodně věřím juniorům, protože z nich jsme poskládali velmi silný tým. Kluci byli v letošní sezóně velmi úspěšní na Světových pohárech i dalších závodech, takže mají šanci,“ vysvětloval na úterní tiskové konferenci dál.

Lídrem Štybar

Výborné výsledky očekává i v kategorii Elite, kde bude lídrem Zdeněk Štybar. „Tým je i tady poskládaný tak, aby měl co největší šanci na úspěch. Zdeněk bude lídrem a ostatní se mu budou snažit pomoci. Řekl bych, že trať mu je skoro šitá na míru. V Bergenu bývá chladno, často prší, a to by mu také mělo více vyhovovat než loňský rozpálený Katar. Na takové počasí je navíc zvyklý z dob, kdy ještě jezdil cyklokros,“ dodal Konečný.

Zdeněk Štybar se bude nyní připravovat na Mallorce, kde s ním potrénují také jeho další kolegové z reprezentace Roman Kreuziger, Petr Vakoč a Jiří Polnický. Jan Bárta kvůli časovce jednotlivců odcestuje do dějiště šampionátu už tuto sobotu a posledního člena týmu Josefa Černého čeká ještě jiný závod. „Máme silný tým, kluci jsou v dobré formě a jedeme v šesti, takže v závodě můžeme určitě něco udělat, Bude sice hodně záležet na počasí, ale okruh je pro mě výborný, bude mi sedět,“ uvedl v tiskové zprávě Štybar.

Mezi ženami bude mít Česká republika jedinou zástupkyni, Nikolu Noskovou. Dvacetiletá závodnice prožívá skvělou sezónu, je úřadující mistryní republiky v závodu s hromadným startem i časovce a při své premiéře na Giro d´Italia obsadila celkově devatenácté místo. „Těším se. Počasí v Bergenu by mi rozhodně mělo vyhovovat mnohem víc než loni extrémní teploty v Kataru. Věřím, že to bude další posun v mé kariéře,“ prohlásila talentovaná cyklistka.

Nominace na MS v silniční cyklistice
Muži
JuniořiTomáš Bárta, Richard Holec, Petr Klabouch, Matouš Měšťan, Vojtěch Sedláček, Karel Vacek
U 23Roman Lehký, Jakub Otruba, Michal Schlegel
EliteJan Bárta, Josef Černý, Roman Kreuziger, Jiří Polnický, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč
Ženy
Nikola Nosková

Reklama