Hlavní obsah

To nesvedl ani Merckx, klaní se svět Saganovi. Udeřil v pravou chvíli

Bergen

Cyklistický svět se klaní staronovému králi. Peter Sagan dosáhl v Bergenu na zlatý hattrick. Jedinečný kousek slovenského borce, který mistrovsky zvládl závod dlouhý téměř 270 km. Ve finiši o pouhé centimetry porazil norského hrdinu...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sagan znovu mistrem světaVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Během 267,5 kilometru se (Sagan) téměř neukázal mezi závodníky v čele, ale v závěru zdolal domácího Kristoffa a jako první v historii získal třetí titul mistra světa za sebou," připomněl web bbc.com fakt, kterým se Sagan zapsal do historie.

„Nepodařilo se to ani Eddy Merckxovi," poznamenala DPA v historickém kontextu. Slavný Belgičan byl také třikrát mistrem světa v hromadném závodě. Ale nikoli v řadě, povedlo se mu to v letech 1967, 1971 a 1974. Tři prvenství na kontě mají i  Alfredo Binda (1927, 1930, 1932), Rik van Steenbergen (1949, 1956, 1957) a Óscar Freire (1999, 2001, 2004).

Zdálo by se, že v Norsku po zdolání domácí hvězdy Slovákova popularita rozhodně nestoupla. „Tamní fanoušci mu to ale prominuli a na pódiu ho oslavovali jako rockovou hvězdu," všiml si zpravodaj německé agentury. „Trojnásobný šampión je už sedmadvaceti legendou. Se 101 vítězstvími ukázal sílu všude. Je těžké říci odkud vychází duha, ale končí vždy u Sagana," napsal obdivně lequipe.fr.

Obdiv přicházel i ze slovenských zdrojů. „S předstihem asi můžeme říct, že se u nás stane sportovcem roku 2017," uvedl pro média od našich sousedů viceprezident Slovenského olympijského výboru Lubor Holanda.

„Je absolutní fenomén, zvládl to třikrát v řadě. Nesmírně mu fandím, momentálně je absolutní špička," nešetřil chválou Saganův krajan Matúš Kozáčik, gólman fotbalové Plzně.

Reklama

Související témata: