Hlavní obsah

Sagan rozesmutnil norského hrdinu, triumf věnoval mrtvému kamarádovi a nic si nepamatoval

Bergen

Ve chvílích obrovské radosti pomyslel na své blízké. Třetí titul světového šampióna v řadě věnoval Peter Sagan manželce. A v norském Bergenu si vzpomněl i na mrtvého kamaráda - Michele Scarponiho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Boj o titul v Bergenu - Sagan mistremVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Vítězství chci věnovat manželce, se kterou čekáme dítě. A také Michele Scarponimu, který by měl v pondělí narozeniny," pravil Sagan po boji. Jeho italský kamarád z pelotonu v pouhých sedmatřiceti zemřel na jaře po střetu s dodávkou.

Mistrovský závod rozhodly poslední metry. Během dlouhých hodin o Saganovi nebylo ani vidu, ani slechu. „Nic si nepamatuju, mám za sebou 270 kilometrů na kole, byl to nejtěžší titul. Nevím, jestli to něco změní ve světě, ale jsem velmi rád," říkal rozverně Sagan reportérovi slovenské televize, zatímco v domácím hrdinovi Alexandru Kristoffovi bublalo zklamání. Chtěl zlato. „Omlouvám se, že jsem ho porazil," říkal Sagan.

„Jsem na sebe naštvaný hlavně když si uvědomím, jak dobře se to vyvíjelo. Cítil jsem se výborně," líčil Nor.

V první chvíli ještě nebylo jasno, jak to dopadlo, Nor doufal, že radovat se bude on sám. Rozhodovala cílová kamera „Nebyl jsem si jistý, ale myslel jsem, že se to povedlo. O to víc jsem teď zklamaný. Sagan ale byl na konci silnější," uznal nakonec.

Reklama

Související témata: