Hlavní obsah

Na úvod cyklokrosového poháru ve Slaném zvítězil Walsleben

První závod Českého poháru v cyklokrosu ve Slaném vyhrál Němec Philipp Walsleben o pět sekund před Adamem Ťoupalíkem. Trojnásobný úspěch belgické stáje Beobank-Corendon korunoval Nizozemec David Van der Poel, který ve Slaném obhajoval prvenství z loňského listopadu. Čtvrté místo se ztrátou tří sekund na stupně vítězů obsadil Tomáš Paprstka, který usiluje o třetí celkový triumf v seriálu Toi Toi Cup za sebou.

Foto: radsportphoto.net/Steffen Müssiggang

Pavla Havlíková vyhrála ve Slaném potřetí za sebou - ilustrační foto.

Článek

"Byl to těžký, rychlý a spravedlivý závod. S výsledkem jsem strašně spokojený, protože se mi poslední dva roky v začátku sezony nedařilo. Letos jsem trochu pozměnil přípravu a vyplatilo se," citoval Ťoupalíka server cyklokros.cz.

Paprstkovi v závěru chyběly síly na boj o medailové umístění. "Chvílemi jsem si věřil na vítězství, ale v závěru tam na mě bylo hodně jezdců belgické stáje. Postupně mi nastupovali a chtěli mě co nejvíc unavit. Nejvíc mě mrzí nepovedený závěr, ale to už jsem mlel z posledního," uvedl jezdec týmu Expres CZ Kolín.

Mezi ženami vyhrála ve Slaném potřetí za sebou Pavla Havlíková, která měla v cíli minutový náskok na Nizozemku Inge van der Heijdenovou. "Sice to tak vypadá, ale tak přesvědčivé to nebylo. Je začátek sezony, ještě nejsem tak rozjetá. Doufám, že to bude v dalších závodech ještě lepší. Všechno směřuji k mistrovství Evropy do Tábora," řekla Havlíková.

První závod Českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Slaném:
Muži:
1. Walsleben (Něm.) 57:21
2. Ťoupalík (Beobank-Corendon) -5
3. D. Van der Poel (Niz.) -8
4. Paprstka (Expres CZ Kolín) -11
5. Cleppe (Belg.) -42
6. Konwa (Pol.) -53
7. Nesvadba (Expres CZ Kolín) -1:27.
Ženy:
1. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) 41:42
2. Van der Heijdenová (Niz.) -1:00
3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -1:12
4. Štěpánová (N1 Team) -1:18.

Reklama

Související témata: