Hlavní obsah

Neuvěřitelné, dopovala celá rodina! Jeden syn zemřel, druhý neprošel kontrolou

Řím

Příběh bývalého litevského cyklisty Raimondase Rumšase je neuvěřitelný. Sám byl nedávno obviněn, že je spoluodpovědný za smrt svého jednadvacetiletého syna Linase a teď má další starosti. Jeho starší syn Raimondas měl podle Italského olympijského výboru pozitivní dopingový test na růstový hormon. Raimondas Rumšas junior neprošel před měsícem mimosoutěžní kontrolou v Toskánsku.

Foto: Josef Strouhal, Právo

Bývalý litevský cyklista Raimondas Rumšas na archivním snímku.

Článek

Rumšasova rodina už čelí policejnímu vyšetřování kvůli květnovému úmrtí mladšího potomka. Státní zástupce obžaloval v souvislosti se smrtí amatérského jezdce pět lidí z podávání a přechovávání dopingových látek a z porušení antidopingových pravidel.

Linas Rumšas zemřel poté, co doma zkolaboval. Podle vyšetřovatelů skonal v důsledku předávkování dopingovými látkami. Policie prohledala dům Rumšasových nedaleko toskánského města Lucca i byt šéfa jeho amatérské stáje a podle Gazzetty dello Sport našla zakázané látky a léky.

Pětačtyřicetiletý Raimondas Rumšas měl během kariéry sám problémy s dopingem. Třetí muž Tour de France z roku 2002 a jeho žena byli odsouzeni ke čtyřměsíční podmínce za přechovávání a distribuci dopingových látek poté, co byla Edita Rumšasová zadržena v roce 2002 na francouzsko-italských hranicích s dodávkou EPO, anabolik a povzbuzujících prostředků. Rumšas měl pozitivní test v roce 2003 na Giru d'Italia, po němž dostal roční distanc.

Reklama