Hlavní obsah

Cyklokrosaře čeká ME doma. Dlask tak trochu přemlouvá Nash, aby přijela do Tábora

Sotva cyklokrosařům začala sezóna, tak mají Češi před sebou už první vrchol. V Táboře se už 5. listopadu uskuteční mistrovství Evropy a reprezentační trenér Petr Dlask by rád, aby doma jeho svěřenci vyjeli v plné síle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Dlask.

Článek

Otazník mu ale visí nad účastí tuzemské cyklokrosařské jedničky Kateřiny Nash, která žije a závodí v zámoří. „Původně Katka s účasti na šampionátu nepočítala a chtěla přiletět do Evropy až později na závody Světového poháru. Výborné výsledky na šňůře amerických závodů ji ale přivedly k myšlence, jestli přece jen Tábor nezkusit a připouštím, že ji i tak trochu přemlouvám," líčí Dlask.

Nash by podle něj na jednu stranu doma ráda jela, zároveň ale řeší svůj program v Americe. „Kdyby závodila v Táboře, mohla by se stát zárukou pódiového výsledku. Zatím se o tom všem jedná, definitivní přihlášky musí být do 26. října," naznačuje Dlask, podle něhož není mezi ženami bez šance ani Petra Havlíková, která ovládá domácí pohárové klání.

Trenér je přesvědčen, že medailové ambice mohou mít i Adam Ťoupalík v kategorii do 23 let či junior Jakub Schierl. „Úplně otevřená se mi zdá kategorie žen do 23 let, kde máme několik svých trumfů, ať už to jsou Barbora Průdková, Nikola Nosková nebo Jana Czeczinkarová," přemítá Dlask. Šampionát zakončí závod mužů, kde se představí nejen v Superprestige pravidelně startující Michael Boroš, ale i v domácím poháru nejúspěšnější Tomáš Paprstka a Emil Hekele.

„Kluci v závodě Elite to nebudou mít snadné, ale věřím, že zejména Boroš s Paprstkou zasáhnou do bojů na špici. Počasí může být za tři týdny už dost nevyzpytatelné, nejvíc by nám asi seděl sníh, ale věřím, že dokážeme zajet na kterémkoli povrchu," doplňuje Dlask s tím, že Česko může do závodů dospělých nasadit osm cyklistů a v mládežnických kategoriích jako pořadatel dokonce 12.

Do Tábora se ME vrací po čtrnácti letech, mezitím bylo město pořadatelem i MS v roce 2010 a 2015. „Prestiž evropského mistrovství za poslední dva roky hodně stoupla. I když z Belgie a Nizozemska asi nedorazí úplná top špička, určitě obě země vyšlou kvalitu a patří k hlavním favoritům. My ale doma nechceme vyjít s prázdnou," uzavírá Dlask.

Reklama