Hlavní obsah

Splnil si sen a po roce uznal, že silnice už bylo dost. Cink připravil velký comeback

Praha

Cyklista Ondřej Cink oficiálně potvrdil, že se po jediné sezóně na silnici vrací do závodů horských kol. Detaily zatím neprozradil, zveřejní je v úterý na tiskové konferenci, kterou nazval příhodně "comeback".

Foto: facebook Ondřeje Cinka

Ondřej Cink při časovce Kolem Romandie.

Článek

Šestadvacetiletý Cink patřil mezi bikery světové špičky, loni byl na domácím mistrovství světa čtvrtý, v roce 2015 si vyjel dokonce bronz. V olympijských závodech cross country v Londýně 2012 i před rokem v Riu skončil shodně čtrnáctý.

I kvůli vidině účasti na Tour de France využil šanci jít na silnici. A dočkal se překvapivě brzy, i s přispěním smůly kolegů z týmu Bahrajn-Merida. Kvůli jejich zdravotním problémům se dostal do finální sestavy.

"Start na Tour je pro mě splněný sen. Je to vrchol asi pro každého cyklistu. I kvůli tomu jsem přecházel z biků na silnici, jen jsem upřímně řečeno nečekal, že ta příležitost přijde už takhle brzo," řekl tehdy Cink.

Během 104. ročníku nejslavnějšího závodu byl vidět, i když ho nakonec nedokončil a odstoupil kvůli problémům s kolenem zkraje 19. etapy z celkových jednadvaceti. Při premiéře na Grand Tour mu chybělo do cíle asi 350 kilometrů. Po 18. etapě byl na 66. příčce celkového pořadí, v 17. etapě se blýskl 17. místem.

"Ondrovi se na silnici hned dařilo a je škoda, že už po jediném roce odchází, ale rozhodl se tak. Jsem docela zvědavý, jak se mu po té sezóně na silnici bude dařit," řekl novinářům silniční profesionál Petr Vakoč ze stáje Quick-Step Floors.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články