Hlavní obsah

Žlutá zimnice obhájila titul halového mistra republiky v kategorii mix

Petr Kotěšovec

Stejně jako loni, i letos se uskutečnilo halové mistrovství republiky v ultimate frisbee v kategorii smíšených týmů v Plzni. Pět týmů postupujících přímo podle loňského umístění a pět týmů z kvalifikace se v hale TJ Lokomotiva o víkendu utkalo o titul.

Foto: Petr Kotěšovec

Stejné finále i stejný výsledek jako loni. Žlutá zimnice obhájila prvenství, Prague Devils mají stříbro.

Článek
Fotogalerie

Týmy byly rozděleny na dvě skupiny po pěti, kde se hrálo systémem každý s každým. První tři týmy měly automaticky zajištěný postup do čtvrtfinále. O dvou zbývajících postupujících rozhodovala baráž mezi celky na posledních dvou místech v obou skupinách.

Skupinové zápasy se odehrály během soboty, přičemž ve skupině A vše dopadlo podle nasazení a k žádnému překvapení nedošlo. Ve skupině B to bylo podobné až na zápas o druhé místo mezi pražskými FUJ a B týmem Žluté zimnice. Naprosto vyrovnaný souboj rozhodl až poslední bod, který pro sebe ukořistili hráči FUJ.

B tým obhájce titulu ve své překvapivě dobré hře pokračoval i následující den. V ranním čtvrtfinále se postaral o největší překvapení turnaje, když porazil pražský celek Terrible Monkeys, se kterými se počítalo v bojích o medaile. Nakonec Žlutá zimnice B skončila čtvrtá, ale už samotný postup mezi nejlepší čtyři je pro tým úspěchem.

Hráči FUJ, kteří své čtvrtfinále zvládli poměrně jednoduše, narazili v semifinále pro změnu na A tým Žluté zimnice. To, co se Fujům podařilo v sobotním zápase proti béčku Zimnice, se jim stalo osudným právě v semifinále proti A týmu. Zápas byl opět velmi vyrovnaný. Začátek vyšel Žluté zimnici, která odskočila o několik bodů, ale FUJ se dokázali zvednout a skóre otočit. Rozhodnout měl opět poslední bod. Útok byl na straně FUJ, ale jejich dlouhý hod do zóny nevyšel a z protiútoku naopak Žlutá zimnice dokázala skórovat a postoupit do finále.

FUJ nakonec vybojovali bronzové medaile a navíc si odvezli cenu Spirit of the Game. Páté místo a tedy jistý postup do finále příští rok nakonec uhráli Terrible Monkeys porážkou Pražské sedmy. Prvních šest míst obsadily pražské týmy. Na týmy z Olomouce, Brna, Plzně a Jičína zbylo sedmé až desáté místo.

Druhým finalistou se stal tým Prague Devils, který poměrně jednoznačně vyhrál sobotní skupinu B, stejně tak čtvrtfinále proti brněnskému týmu a v semifinále smetl B tým Žluté zimnice v poměru 15:1.

Samotné finále už tak jednoznačný průběh nemělo. Týmy se nepouštěly víc než na rozdíl jednobodového vedení, ve kterém se také v průběhu zápasu skoro pravidelně střídaly. Tým Žluté zimnice sázel v útoku víc na své hráčky, zatímco Prague Devils vedli útok přes zkušenou mužskou část týmu. V závěru utkání vyrobili Devils pár zbytečných chyb, které Zimnice dokázala potrestat. Výsledkem 15:13 tak obhájila loňský titul.

O další tituly halových mistrů republiky se bude bojovat už za několik dní v Brně. 12. a 13. února zde proběhne halové mistrovství republiky v kategoriích open a ženy.

Výsledky:

1.Žlutá zimnice A (Praha)
2.Prague Devils (Praha)
3.FUJ (Praha)
4.Žlutá zimnice B (Praha)
5.Terrible Monkeys (Praha)
6.Pražská sedma (Praha)
7.Frkot (Olomouc)
8.Rektální vyšetření (Brno)
9.Atrofované ruce (Plzeň)
10.Hairy Jet (Jičín)
Spirit of the Game: FUJ

Reklama