Hlavní obsah

Trofej v Austrálii získala z rodiny Kordů už i Nelly

Grange

Nelly Kordová zkompletovala rodinnou sbírku úspěchů na australském území. Dvacetiletá americká golfistka vyhrála Australian Open v rámci LPGA Tour v Grange a dočkala se trofeje stejně jako její otec a bratr v tenise i starší sestra Jessica, hrající rovněž golf.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nelly Kordová zkompletovala rodinnou sbírku úspěchů na australském území.Video: sntv

 
Článek

"Jsem šťastná, že jsem konečně součástí klubu," řekla Nelly Kordová, jež Australian Open dokončila se skóre -17 a vyhrála o dvě rány. Její otec Petr vyhrál tenisový grandslam v Melbourne v roce 1998. Sestra Jessica slavila v Austrálii před sedmi lety první titul na profesionálním okruhu LPGA a bratr Sebastian loni vyhrál juniorku na tenisovém Australian Open.

I Nelly dnes předvedla stejně jako zbytek rodiny tradiční oslavný výskok. "Zrovna jsem telefonovala s tátou a říkal: fajn, gratuluju, teď už jsi součástí 'Korda slamu'," prozradila Nelly. "Možná je tady něco speciálního ve vzduchu. Rádi do Austrálie jezdíme a fakt si to tady užíváme," doplnila členka úspěšné rodiny žijící na Floridě.

Jessica Kordová momentálně nehraje kvůli zraněnému zápěstí. Za Nelly skončila v Grange druhá obhájkyně titulu Korejka Ko Čin-jong. Česká golfistka Klára Spilková při druhém startu na turnaji elitní série LPGA neprošla cutem.

Ženský golfový turnaj Australian Open série LPGA Tour v Grange
(par 72, dotace 1,3 milionu dolarů):
1. N. Kordová (USA) 271 (71+66+67+67),
2. Ko Čin-jong (Korea) 273 (68+72+69+64),
3. Sü Wej-ling (Tchaj-wan) 276 (65+69+74+68),
...106. Spilková (ČR) 150 (77+73) - neprošla cutem.

Reklama

Související témata: