Hlavní obsah

Pchan Čcheng-tsung využil nepovedený den golfové jedničky

Hilton Head

Tchajwanský golfista Pchan Čcheng-tsung vyhrál turnaj RBC Heritage v Hilton Head a vybojoval premiérové vítězství na PGA Tour. Sedmadvacetiletý hráč se v závěrečném kole vyhoupl do čela pořadí z pátého místa a mimo jiné využil výsledkový kolaps světové jedničky Dustina Johnsona z USA, který se propadl z průběžné první příčky až na konec třetí desítky.

Foto: Mic Smith, ČTK/AP

Dustin Johnson na Hilton Head.

Článek

Pchan Čcheng-tsung se skóre -12 porazil o ránu jiného Američana Matta Kuchara a ve světovém žebříčku zaznamenal skok ze 113. příčky na pětapadesátou. Na PGA Tour byla dosud jeho maximem dvě druhá místa. "Vždycky jsem o něčem takovém snil. Kvůli tomuhle jsem odešel do USA, proto jsem šel na univerzitu, abych se postupnými kroky dostal až sem. Jsem šťastný, že se mi to konečně povedlo," řekl televizi CBS bývalý lídr světového amatérského žebříčku či vítěz dvou turnajů kanadské PGA Tour.

Johnson zahájil finálový den ve vedení s náskokem jedné rány, ale v posledním kole na šesti jamkách nedokázal zahrát normu. Zlou sérii zažil zejména od jedenáctky do patnáctky, kde se dopustil třech bogey za sebou a navrch přidal dokonce dvě double bogey. Se skóre -4 obsadil dělené 28. místo.

Reklama

Související témata: