Hlavní obsah

Woodland vede před finále golfové US Open

Pebble Beach

Golfista Gary Woodland vstoupí do finálového kola majoru US Open z pozice lídra. Američan se udržel v čele i po třetím kole a vede o ránu před olympijským vítězem Justinem Rosem z Anglie. Naději na vítězný hattrick drží Brooks Koepka, který je s odstupem čtyř ran třetí.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Gary Woodland v akci ve třetím kole golfového US Open.

Článek

Woodland dokázal třetí den udržet nervy na uzdě. Díky třem birdie a jednomu bogey zahrál 69 ran, dohromady je tak v Pebble Beach na skóre -11. "Hraju výborně, hřiště je nádherné a přijel jsem sem vyhrát," řekl Woodland.

Nahánět ho budou Rose a Koepka, který se dělí o třetí místo s krajanem Chezem Reaviem a Jihoafričanem Louisem Oosthuizenem. Další favorit Rory McIlroy ze Severního Irska je šestý a na Woodlanda ztrácí před závěrem šest ran.

Koepka může vyhrát US Open potřetí za sebou jako teprve druhý hráč historie turnaje. V sobotu hrál čistě se třemi birdie a v neděli může zaútočit. "Neměl bych ale přijít na hřiště a moc na to tlačit, nesmím chtít příliš," řekl Koepka.

Ze hry o titul je nejspíše Tiger Woods. Vítěz US Open v Pebble Beach z roku 2000 ztrácí před závěrečným kolem jedenáct ran. Woods se s hřištěm "pere" a ve třetím kole měl celkem pět bogey, které vyvážil pěti birdie. "Měl jsem strašný start kola a pak jsem se drápal nahoru," řekl Woods, který je po 3. kole na 27. místě.

Ještě hůře je na tom Phil Mickelson, který ani letos nezkompletuje kariérní Grand Slam. Golfista, jenž na US Open šestkrát druhý, je s třemi ranami nad par až osmačtyřicátý.

US Open, golfový turnaj kategorie major v Pebble Beach (par 71, dotace 12,5 milionu dolarů) - po 3. kole:
1. Woodland (USA) 202 (68+65+69)
2. Rose (Angl.) 203 (65+70+68)
3. Koepka 206 (69+69+68), Reavie (oba USA) 206 (68+70+68) a Oosthuizen (JAR) 206 (66+70+70), 6. McIlroy (Sev. Ir.) 207 (68+69+70)

Reklama