Hlavní obsah

Golfistka Macková se po prvním kole na Karlštejně dělí o vedení

Golfistka Patricia Macková rozehrála výtečně turnaj Tipsport Czech Ladies Open na Karlštejně. Osmnáctiletá amatérka dokonale využila znalosti svého klubového hřiště, zahrála šest ran pod par a na akci Ladies European Tour a nižšího okruhu LET Access Series se dělí o vedení s Agathe Sauzonovou z Francie a s Johannou Gustavssonovou ze Švédska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Česká golfistka Patricie Macková.

Článek

Na turnaji dotovaném částkou 120 tisíc eur se dnes ze sedmnácti domácích hráček dařilo i amatérce Janě Melichové, která je se skóre -2 na děleném 18. místě. Profesionálka Kateřina Vlašínová je díky paru na děleném 42. místě.

Macková odehrála skvělou první devítku, na které měla čtyři birdie a na pětiparové sedmičce trefila eagle. Na první odpal přitom s klidnou hlavou nešla. "Říkala jsem si, co tu vlastně dělám. Ale pak tam spadly nějaké paty, zahrála jsem dva pary, uvolnila jsem se a už jsem tušila, že to průšvih nebude," řekla v tiskové zprávě.

Přiznala, že znalost hřiště hrála roli. "Na osmé jamce jsem viděla spoluhráčku patovat a věděla, že to málo nadehrává. To mi došlo, že hřiště vidím jinak," připustila mírnou výhodu. Na druhé devítce zahrála birdie a jediné bogey.

Ve hře o cut budou v sobotu s Mackovou, Melichovou a Vlašínovou ještě amatérky Sára Kousková, Tereza Melecká či profesionálka Lucie Hinnerová.

Dařilo se Fince Sanně Nuutinenové. Vítězka turnaj LET Access na Konopišti je o ránu zpět za vedoucí trojící. "V Česku mě to prostě baví. Pěkná hřiště, výborné jídlo a dobré nealkoholické pivo," vyjmenovala usměvavá Finka.

Útočit o víkendu může například Angličanka Florentyna Parkerová. Vítězka tří turnajů na nejvyšší evropské sérii je s -4 na děleném 7. místě.

Golfový turnaj žen Tipsport Czech Ladies Open okruhů LET a LET Access na Karlštejně (par 72, dotace 120 tisíc eur) - po 1. kole:
1. am. Macková (ČR)
Sauzonová (Fr.)
a Gustavssonová (Švéd.) všechny 66
...
18. am. Melichová 70,
42. Vlašínová 72
53. am. Kousková 73
67. am. Melecká 74
81. Hinnerová 75
91. am. Stará 76
103. Krásová
a am. T. Koželuhová obě 77
119. E. Koželuhová
am. Boháčová
a am. Saint Germain všechny 79
129. am. Chlostová
a am. Roberta Vítů obě 80
133. am. Andrýsová
a am. Halaburdová obě 81
138. Valášková (všechny ČR) 90

Reklama