Hlavní obsah

Světová golfová jednička Koepka po půl roce neprošel cutem

Las Vegas

Golfový turnaj PGA Tour v Las Vegas vyvrcholí překvapivě bez světové jedničky Brookse Koepky. Vítěz čtyř majorů včetně letošního PGA Championshipu neprošel cutem, což se mu stalo poprvé po více než půl roce. Pozornost v pátek vzbudil i jeho mladší bratr Chase, protože se naopak do víkendových kol probojoval.

Foto: K.M. Cannon, ČTK/AP

Brooks Koepka během turnaje v Las Vegas.

Článek

Devětadvacetiletý Američan Brooks Koepka zahájil turnaj Shriners Hospitals for Children Open výsledkem -1, ale druhé kolo obešel v paru a za postupem zůstal o čtyři rány. Cutem neprošel poprvé od března. O čtyři roky mladší bratr Chase, který ve světovém žebříčku figuruje až na 1822. místě, má naopak v polovině turnaje skóre -7.

"Musím přiznat, že v posledních dvou dnech mi nakopal zadek," řekl mnohem slavnější golfista z rodiny Koepků a šampion sedmi turnajů z PGA Tour. "Než jsem šel na první devítku, snažil jsem se sledovat, jak si vede a kam až se dostane. Bude to pro něj určitě mimořádný týden," dodal k bratrovu počínání.

O vedení v turnaji se po polovině dělí čtyři Američané Kevin Na, Lucas Glover, Patrick Cantlay a Brian Stuard. Všichni jsou zatím na skóre -12.

Reklama

Související témata: