Hlavní obsah

Spilková si v kvalifikaci LPGA znovu pohoršila, cutem ale prošla

Pinehurst
Aktualizováno

V kvalifikaci LPGA pokračuje už jen jedna česká golfistka. Po šestém z osmi kol prošla na hřišti v americkém Pinehurstu cutem Klára Spilková, i když si znovu pohoršila a klesla na 30. místo. Zdravotními problémy sužovaná Karolína Vlčková se do postupové osmdesátky nevešla, se skóre +23 skončila na 89. pozici.

Foto: Zdeněk Sluka, Právo

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Spilková ve čtvrtek zahrála své nejhorší kvalifikační kolo, po třech úderech nad par spadla ze 13. příčky na třicátou, ale se součtem -1 se dál s rezervou drží na postupových místech. Hrací kartu na příští sezonu elitního ženského okruhu si v Pinehurstu v sobotu zajistí minimálně 45 golfistek.

Vlčková si postupem do závěrečné fáze kvalifikace LPGA Tour zajistila kartu na nižší okruh Symetra, který hrála druhým rokem. Celou sezonu se přitom potýkala se zdravotními potížemi a málem ji nedokončila. "Mám skřípnutý nerv v oblasti krční páteře, který se mi promítá do bolesti levého zápěstí. Nemohu tedy švihat plným švihem, zvlášť delšími holemi," uvedla na sociálních sítích.

"Byla to nejtěžší sezona, kterou jsem ve své golfové kariéře absolvovala. Jsem moc ráda, že nakonec úspěšně," oddechla si Vlčková. "Teď už se těším domů, abych doléčila vše, co je potřeba, nabrala nové síly a připravila se na další profesionální sezonu, na kterou se už teď moc těším," doplnila.

Reklama

Související témata: