Hlavní obsah

Amerika utíká do Evropy

Evropský golf čekají příští rok žně. Lákavé podmínky European Tour způsobily, že se k ní přihlásily i těžké kalibry z americké PGA Tour.

Článek

Anthony Kim a Camilo Villegas už složili zápisné ve výši 3280 dolarů, aby se mohli stát členy European Tour. O stejném kroku uvažují i Phil Mickelson či Mike Weir a vypadá to, že European Tour bude mít devět z deseti nejlepších hráčů světového žebříčku – kromě Tigera Woodse, který avizoval, že nedokáže splnit povinné minimum dvanácti startů na European Tour.

Neznamená to samozřejmě, že by zmínění hráči prchli z Ameriky nadobro. Naopak, její půdu využijí k účasti na šesti turnajích, které patří i do European Tour, tedy na třech majorech a třech soutěžích World Golf Championship.

Sedmým startem pro ně bude British Open a pak už není tak těžké objet dalších pět podniků. Zvláště když nová evropská sezona začíná příští týden podnikem v Šanghaji a hned v lednu se hrají tři lukrativní turnaje za sebou na Středním východě, který také patří pod European Tour.

Klíčovým pro příchod „Američanů“ je nový systém Race to Dubai, kdy se na závěr sezony rozdělí po jediném turnaji dvacet milionů dolarů, a také to, že na evropských turnajích je povoleno vyplácet startovné, narozdíl od zákazu téhož na PGA Tour.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články