Hlavní obsah

Uskromňují se Anglie i Čína

Téměř polovina golfových klubů v Anglii se potýká s poklesem počtu členů. Ekonomická krize ovšem doléhá i na největší golfový areál světa v Číně.

Článek

Podle průzkumu English Golf Union, který zveřejnil deník Telegraph, má devět z deseti anglických klubů po desetiletích neustálého růstu náhle volná místa. Zatímco dříve se seznamy čekatelů na členství prodlužovaly, i když golfová hřiště přibývala, nyní kluby naopak těžce bojují o nové členy a zlevňují poplatky, které v Anglii obvykle činí přes tisíc liber ročně (zhruba třicet tisíc korun).

„Lidé prostě do klubů momentálně nevstupují,“ konstatoval Malcolm Booth, mluvčí Royal and Ancient. „V posledních dvaceti letech vzniklo příliš mnoho hřišť a golf je přesycen,“ prohlásil Scott MacCallum z British and International Golf Greenkeepers Association.

Na horší časy se ovšem připravuje i dosud nedotčená Čína. Tamní Mission Hills, největší areál světa s dvanácti hřišti, propustí v příštím roce nejméně dvacet procent ze svých 10 000 zaměstnanců tím, že jim neobnoví smlouvy.

Reklama