Hlavní obsah

Woods začal golfové Masters čtyřmi ranami pod par

Augusta/Praha

Se čtyřmi birdie a bez chyby začal americký golfista Tiger Woods cestu za obhajobou na majoru Masters. Po dohrání své osmnáctky figuroval v rozehraném prvním kole na děleném čtvrtém místě.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Tiger Woods se rozjel za obhajobou na majoru Masters.

Článek

Turnaj o slavné zelené sako v Augustě byl na listopadový termín přeložen z dubna kvůli koronaviru. Podzimní počasí se ukázalo hned na začátek: úvod narušily blesky, krátce po startu byla tříhodinová pauza, ale ve zbytku dne se vyjasnilo.

Woodsovi se v předešlých turnajích po koronavirové pauze moc nedařilo, ale první den Masters především výborně trefoval první dlouhé rány, tzv. drivy. Začínal z jamky číslo deset, na své první devítce zapsal tři birdie a čtvrté na začátku druhé. Ve zbytku kola sice už neskóroval, ale z posledního greenu odcházel s úsměvem.

O něco méně se vedlo Američanu Brysonu DeChambeauovi. Nedávný vítěz US Open se sebral z double bogey a bogey a zakončil den se skóre -2. Další z favoritů Španěl Jon Rahm byl i díky eaglu na pětiparové dvojce o ránu lepší.

Letošní 84. Masters začalo slavnostními odpaly legend. Rekordman Masters Američan Jack Nicklaus, který slavný turnaj vyhrál šestkrát, a trojnásobný šampion Jihoafričan Gary Player vyráželi z klubovny v době východu slunce, tři minuty před sedmou ráno. Ránu provedli ještě za šera a lehkého mrholení.

První odpálil jistěji pětaosmdesátiletý Player a po něm o pět let mladší Nicklaus. Oba poslali míč na fairway. "Jsem rád, že v té tmě nikdo neviděl, kam míč letěl," podotkl s úsměvem Nicklaus, s 18 tituly z majorů rekordman mezi golfisty.

Samotný turnaj byl nejdříve zpožděn o deset minut kvůli tmě a po půlhodině hry bylo první kolo, které poprvé startuje z první a desáté jamky, přerušeno. Po pauze už golfistům počasí přálo, svítilo slunce a Woods si otíral ze spánků pot.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články