Hlavní obsah

PGA Championship vede stále padesátiletý Mickelson a útočí na rekord

Kiawah Island

PGA Championship vede po 3. kole stále americký golfista Phil Mickelson a v padesáti letech se může stát nejstarším šampionem turnaje kategorie major v historii. Pětinásobný vítěz velkých turnajů půjde do závěrečného kola s náskokem jedné rány před krajanem Brooksem Koepkou.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Golfista Phil Mickelson na turnaji Kiawah Island

Článek

Po polovině turnaje na Kiawah Island u pobřeží Atlantského oceánu se Mickelson o vedení dělil s Jihoafričanem Louisem Oosthuizenem. V úvodu třetího kola hrál na náročném hřišti v Jižní Karolíně skvělý golf a vypracoval si náskok až pěti ran. Na druhé devítce trochu ztratil koncentraci a na 12. jamce zahrál bogey a na další dokonce double bogey.

"I když jsem se u některých ran úplně nesoustředil, hraju pořád lépe, než ukazuje skóre. Snad dokážu tyhle údery zítra eliminovat," uvedl Mickelson, jenž zahrál ve třetím kole dvě rány pod par a celkově má skóre -7.

Svůj poslední major vyhrál populární levák v roce 2013 na British Open a ve světovém žebříčku mu aktuálně patří až 115. místo. Nejstarším vítězem majoru je dosud Američan Julius Boros, jemuž bylo v době triumfu na PGA Championship v roce 1968 osmačtyřicet let.

Ve vyrovnaném čele je Oosthuizen třetí dvě rány za Mickelsonem, čtvrtý Kevin Streelman z USA ztrácí tři údery a Jihoafričané Christiaan Bezuidenhout a Branden Grace na děleném pátém místě čtyři.

Reklama