Hlavní obsah

McIlroy v Číně na úvod zářil, Mickelson v závěru selhal

Dva hlavní hrdiny mělo úvodní kolo turnaje HSBC Champions ze série World Golf Championship v čínské Šanghaji. Pouze jeden ale došel do klubovny s úsměvem na tváři. Byl jím Rory McIlroy, který se snaží zachránit nepovedenou sezónu a po prvním kole vede o dvě rány se skóre 65 (-7). Tím druhým byl Phil Mickelson, který se ještě dvě jamky před koncem dělil s McIlroyem o vedení. Pak ale třikrát skončil ve vodě a ztratil pět ran.

Foto: Aly Song, Reuters

Golfista Rory McIlroy

Článek

McIlroy má v závěru sezóny co napravovat. A také zachraňovat. Bývalá světová jednička nejen že letos ještě nevyhrála jediný turnaj, ale zatím nemá jistou ani účast na závěrečném turnaji European Tour v Dubaji. Tam se podívá 60 nejlepších a McIlroy byl před turnajem v Šanghaji na 62. příčce.

Pokud by se McIlroy do Dubaje neprobojoval, byla by to tak trochu ostuda. Vždyť má obhajovat loňský titul... Momentálně to ale vypadá, že by chybět neměl. Díky osmi birdie a jedinému bogey se na HSBC Champions ujal po prvním kole vedení o dvě rány.

"Bylo to velmi dobré. Na úvodních dvanácti jamkách jsem velmi dobře kontroloval míček, pak přišlo několik horších ran, ale dokázal jsem se s tím vypořádat. Celkově si myslím, že to byl skvělý start," řekl po svém nejlepším úvodním kole ze všech letošních turnajů McIlroy.

McIlroy: Dařilo se mi dobře číst greeny

Co bylo podle něho základním kamenem? "V posledních dnech jsem hodně pracoval na puttování a krátké hře. Dnes se mi navíc dařilo dobře číst greeny, a i když mi tam několik puttů nespadlo, tak snad budu v podobném duchu pokračovat i ve zbytku týdne."

Ty na něho ztrácejí Španěl Gonzalo Fdez-Castano a Jamie Donaldson z Walesu. Až o další ránu zpět jsou na děleném čtvrtém místě první Američané, konkrétně Jordan Spieth a Bubba Watson, kterým dělají společnost Angličané Justin Rose a Tommy Fleetwood.

Dlouho to vypadalo, že hodně v popředí bude po prvním kole také Mickelson, který byl po šestnácti jamkách na šesti ranách pod par. Pak ale na osmičce, své předposlední jamce, trefil dvakrát stejnou vodu a na pětiparu zahrál 9. Na poslední jamce pak přidal vodu další, ještě ale zachránil bogey.

Reklama

Související témata: