Hlavní obsah

Johnson na HSBC Champions stále vede, ale jeho soupeři jsou zpět ve hře o vítězství

Šen-čen

Už už se zdálo, že o vítězi HSBC Champions bude rozhodnuto možná po třetím kole. Dustin Johnson šel v sobotu na poslední jamku s náskokem pěti ran a kdyby upsal ještě jednu, byl by hodně blízko triumfu. Jenže místo toho ztratil po double bogey hned dvě, čímž zpět do hry dostal své soupeře Iana Poultera a Graema McDowella.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson na HSBC Champions.

Článek

Johnson i přes celkem dvě double bogey (druhé zahrál na 10. jamce) se v sobotu dostal na výsledek 66 (-6) a s celkovým skóre 198 (-18) má tři rány náskok na Poultera a čtyři na McDowella. Ostatní už ztrácejí více, trojice na děleném čtvrtém místě je zpět o šest ran!

„Kdybyste mi před startem dnešního kola řekli, že zahraji šest ran pod par, bral bych to. Je ale jasné, že jsem na hřišti nějaké rány nechal," přiznal prozatímní lídr průběžného pořadí, který je ve vedení především díky fantastickému druhému kolu. V tom díky číslu 63 (-9) vyrovnal rekord hřiště v čínském golfovém klubu Sheshan International.

V sobotu ale zahrál v Šanghaji ještě o ránu lépe Němec Martin Kaymer. Přitom zapsal stejně jako Johnson ve třetím kole 10 birdie, jenže na rozdíl od Američana ani jednou nezaváhal.

„Přijde mi, že jsem nehrál jinak než v předešlých dnech. Jen jsem proměnil více puttů, některé naprosto neočekávaně," přiznal vítěz turnaje z roku 2011, který je zatím na děleném sedmém místě s průběžným skóre -10 a ztrátou osmi ran na Johnsona.

Reklama