Hlavní obsah

Australský golfista Leishman odmítl kvůli viru zika start na OH

Sydney

Australský golfista Marc Leishman se kvůli obavám z viru zika vzdal možnosti startovat na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Domácí trojka podle světového žebříčku se obává rizika nákazy kvůli své manželce, která má vážné problémy s imunitním systémem.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Australský golfista Marc Leishman se olympijských her v Riu nezúčastní.

Článek

Zatím tak není jasné, kdo vytvoří na turnaji pod pěti kruhy, kam se golf vrátí po 112 letech, dvojici s aktuální světovou jedničkou Jasonem Dayem. Ten už svou účast potvrdil, australská dvojka Adam Scott, jenž je v žebříčku sedmý, se před dvěma týdny omluvil kvůli nabitému soutěžnímu i osobnímu programu v létě.

Leishman, jemuž patří podle pořadí PGA 35. místo, si nejprve vzal čas na rozmyšlenou. Nyní nominaci ze strachu o manželku, kterou vloni v dubnu postihl syndrom toxického šoku vyvolaný bakteriální infekcí, odmítl. Dvaatřicetiletý rodák z Adelaide vynechal část minulé sezóny včetně US Masters, aby mohl být se ženou, jíž lékaři dávali jen pětiprocentní šanci na přežití.

Kvůli viru Zika už zrušil svůj start v Riu i Vijay Singh z Fidži. Nominace na golfový turnaj se uzavřou 11. července. V australském týmu by Daye mohl doplnit Marcus Fraser, momentálně 63. hráč žebříčku, který už potvrdil, že by případnou nominaci neodmítl.

Reklama