Hlavní obsah

Matuš vyhrál v Rakousku turnaj Pro Tour

Haugschlag

Český golfista Stanislav Matuš poprvé zvítězil na turnaji Pro Golf Tour. V Haugschlagu u česko-rakouských hranic měl po třech kolech celkové skóre -18 stejně jako Skot Chris Robb, kterého pak v rozstřelu předčil na druhé jamce.

Ilustrační snímek

Článek

Matušovi skvěle vyšlo první i druhé kolo, po nichž měl součet -17 a vedl s náskokem čtyř ran. "První dva dny mi padaly všechny paty. I dneska jsem si vytvářel šance na birdie, ale neproměňoval jsem je tolik," uvedl Matuš na webu golfchannel.cz.

Ve finále se tak na něj dotáhl Robb a rozhodlo se až v rozstřelu. Už na první jamce byl Matuš blízko titulu, ale Skot po ráně do vody ještě situaci zachránil. Jenže i podruhé pak poslal míček do vody a to už český hráč nezaváhal.

"Play off, to byla hitparáda pro diváky. Hrálo se na ostrovním tříparu. Podruhé jsem už hrál na jistotu na střed greenu, on udělal úplně stejnou chybu. To už jsem si pohlídal," popsal dramatickou koncovku Matuš, který za premiérový titul na Pro Golf Tour získal prémii 5000 eur. Filip Mrůzek obsadil v Rakousku sedmé místo.

Reklama