Hlavní obsah

Golfista Mrůzek prošel po roce znovu cutem na Czech Masters

Vysoký Újezd

Golfista Filip Mrůzek prošel stejně jako loni cutem turnaje D+D Real Czech Masters elitní série European Tour. Žádný z dalších deseti domácích hráčů ve startovním poli třetího ročníku na Albatrossu už neuspěl. Po dvou kolech se o vedení na akci dotované milionem eur dělí se skóre -10 obhájce titulu Belgičan Thomas Pieters a Dán Jeff Winther.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Filip Mrůzek při Czech Masters série European Tour ve Vysokém Újezdu.

Článek

Mrůzek zahrál ve čtvrtek 73 ran, v druhém kole se zlepšil na 70, což znamená celkově výsledek -1 a dělené 33. místo. "Udělal jsem cut na European Tour druhý rok po sobě, což je skvělé," radoval se Mrůzek, který šel první dvě kola s americkou hvězdou Johnem Dalym, který je celkově o ránu lepší na děleném 19. místě. "Byl to ohromný zážitek. Je to sympaťák, pohodář a pořád skvělý hráč," řekl Mrůzek.

Loni se Mrůzek a amatér Vítek Novák postarali o to, že český hráč prošel cutem na turnaji European Tour po dlouhých 21 letech. Čekání na další cut už trvalo "jen" rok. "Nejspíš jsme jako Češi konečně změnili myšlení, že nehrajeme proto, abychom uhráli par, protože ten většinou na cut nestačí. Nemáme ještě na to, abychom končili v elitní pětce nebo desítce, ale cut v klidu už dát můžeme," řekl Mrůzek.

O ránu nepostoupili do finálových kol Petr Gál, amatér Jiří Zuska, Jan Cafourek a Daniel Suchan. Všichni měli na děleném 85. místě skóre +2. Po prvním kole měl šanci na cut Aleš Kořínek, ale ve druhém zahrál +15 a propadl se na 153. místo.

Bývalý první hráč světa Angličan Lee Westwood je s výsledkem -2 na děleném 25. místě. Naopak cutem neprošel předloňský vítěz turnaje Jamie Donaldson z Walesu.

Reklama