Hlavní obsah

Golfista Zuska vyhrál finálový turnaj Faldo Series

Colchester

Jiří Zuska junior vyhrál jako první český golfista finálový turnaj Faldo Series pro mladé amatérské hráče. Sedmnáctiletý hráč ovládl na hřišti v Colchesteru nejen svou kategorii do 18 let, ale rovněž absolutní klasifikaci včetně hráčů do 21 let. Za svůj triumf získal právo účasti na Grand Finale Asia, které se bude hrát začátkem března ve Vietnamu.

Foto: John David Mercer, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Zuska si triumf ve finále série, kterou založil bývalý první hráč světa Nick Faldo v roce 1996, zajistil díky sedmi ranám pod par. V prvním kole zahrál 67 ran, ve druhém 69, ve třetím 70 a trojici soupeřů na druhém místě porazil jasně o čtyři údery.

"Moje hra byla super, takže jsem nanejvýš spokojený," citoval Zusku web golfdigest.cz. Vítězstvím vylepšil výsledek Šimona Zacha, který skončil předloni druhý.

Vítězkou dívčí kategorie se stala Sára Zrníková, která hraje za Slovensko, odkud pochází její otec, ale žije v Ústí nad Labem a startuje v českých soutěžích za pražský klub GC Hodkovičky.

V minulosti finále Faldo Series vyhrál například i Rory McIlroy ze Severního Irska. V Česku se turnaj Faldo Series hraje od roku 2011.

Reklama