Hlavní obsah

Nejúspěšnější česká golfistka se dala na kickbox, našla ztracené sebevědomí a věří, že bude vyhrávat

Praha

Řadu změn před novou sezónou udělala Klára Spilková. Nejúspěšnější česká golfistka pocítila, že uplynulý rok neproběhl podle jejích představ, a tak se rozhodla vyměnit téměř celý tým. A vypadá to, že vše zatím funguje skvěle, neboť na prvním letošním turnaji obsadila čtvrté místo.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Golfistka Klára Spilková před tiskovou konferencí v Praze.

Článek
Fotogalerie

Již do své sedmé sezóny na Ladies European Tour vstupuje Klára Spilková. Dvaadvacetiletá golfistka se však před jejím začátkem rozhodla udělat několik radikálních změn. „Minulá sezóna neproběhla tak, jak bych si představovala. Cítila jsem, že musím udělat nějaké změny. Prostě to tak vyplynulo,“ vysvětlovala na tiskové konferenci Spilková.

„Překopala jsem skoro celý tým. Novým trenérem se stal Lukáš Martinec, jeden z nejlepších českých koučů. Kromě něj mám i nového trenéra na fitness přípravu a přibrala jsem k nám i dalšího mentálního kouče,“ prozradila s tím, že je teď opravdu spokojená.

„Myslím, že jsme si všichni sedli a vytvořili skvělý tým. Řekla bych, že je to dobře rozjetý vlak, tak doufám, že vše bude fungovat i dál. Hlavně jsem si zase začala více věřit,“ přiznala usměvavá hráčka, která do své přípravy včetně plavání, běhání zařadila nově i kickbox. „Bylo to ze začátku trochu drsné, ale baví mě to,“ líčila se smíchem.

Sezónu Spilková odstartovala o uplynulém víkendu ve Francii, na turnaji nižší kategorie LET Access - Terre Blanche Ladies Open, kde obsadila čtvrté místo. „Cítila jsem se tam opravdu dobře, byla jsem v pohodě. Předváděla jsem vyrovnanou hru a mám z toho skvělý dojem. I hlava fungovala, jak měla," prohlásila s nadšením.

Není tedy divu, že pomýšlí i na stupně vítězů. „Mám velké ambice. Chtěla bych letos udělat co nejlepší výsledky a umisťovat se na předních příčkách. Minulá sezóna byla od titulu daleko, myslím, že mě ale posílila. Věřím, že letos bych už mohla nějaký turnaj vyhrát,“ uzavřela rodačka z Prahy. Příležitost bude mít již v polovině dubna, kdy se představí na turnaji v Maroku.

 

Sunny France ⛳️👌

Příspěvek sdílený Klara Spilkova (@spilkovaklara),Bře 31, 2017 v 2:05 PDT

Reklama

Související témata: