Hlavní obsah

Woods se po čtvrté operaci zad cítí nejlépe za poslední léta

New York

Americký golfista Tiger Woods se cítí po čtvrté operaci zad nejlépe za poslední léta. Bývalou světovou jedničku čeká ještě dlouhá rekonvalescence a několikaměsíční pauza, k profesionálnímu golfu se chce ale vrátit.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Tiger Woods na snímku ze 4. prosince 2016 při turnaji v Nassau.

Článek

Jednačtyřicetiletý Woods se v dubnu podrobil čtvrté operaci od jara 2014 a pochvaluje si, že se konečně zbavil bolesti. "Takhle dobře jsem se necítil už léta," uvedl vítěz 14 turnajů kategorie major na svém webu. "Můj operatér a lékař říkají, že operace byla úspěšná. Chodím a cvičím, vozím své děti do školy a ze školy. Dělám postupné kroky, nepospíchám," řekl Woods. Při zákroku mu lékaři odstranili poškozenou meziobratlovou ploténku a nyní se čeká na srůst obratlů.

Woods se vrátil ke golfu loni v prosinci po patnáctiměsíční pauze, ale nastoupil jen do tří turnajů a začátkem února odstoupil v Dubaji už po prvním kole. "Už jsem nemohl dál žít s bolestí. Měl jsem špatné i dobré dny, ale bolest tam byla stále, i když jsem třeba ležel," popsal Woods, proč se rozhodl podstoupit další operaci, po níž si ještě mnoho měsíců nezahraje.

"Nekoukám se příliš dopředu. Nebudu moci dělat kroutivé pohyb ještě dva a půl až tři měsíce. Soustředím se pouze na rehabilitaci a krátkodobé cíle," řekl Woods. "Ale jednoznačně prohlašuju, že chci zase hrát profesionální golf," dodal jeden z nelepších golfistů historie.

Reklama