Hlavní obsah

Basketbalová hvězda zkusila golf a rozhodně nepropadla

Hvězdný basketbalista Stephen Curry při svém prvním startu mezi profesionálními golfisty neprošel cutem, ale nepropadl. Na turnaji nižší série Web.com Tour v kalifornském Haywardu zahrál dvojnásobný nejlepší hráč NBA v obou kolech shodně čtyři rány nad par a postup do víkendových kol mu unikl o jedenáct úderů.

Foto: Sport.cz

Stephen Curry v akci na golfovém turnaji nižší americké série Web.com Tour.

Článek

"Jsem rád, že jsem se po tom nervózním startu nerozsypal," uvedl rozehrávač Golden State Warriors, jenž ve čtvrtek prvním odpalem na turnaji trefil golfový vozík. "Dvakrát 74 ran beru. Udržel jsem klid a předvedl vyrovnaný výkon po celých 36 jamek, na to jsem pyšný," dodal Curry.

I když porazil jen čtyři hráče, kteří absolvovali kompletní dvě kola, byl slavný basketbalista se svou premiérou spokojen. I proto, že si nepřipsal žádná vysoká čísla, jaká mu někteří předpovídali.

"Chtěl jsem mít o trochu nižší skóre, ale na druhou stranu jsem rád, že jsem zahrál další slušné kolo. Mohlo to klidně dopadnout naopak a potvrdily by se ty řeči o 80 nebo 90 úderech, které jsem slýchal před turnajem," řekl nadšený golfista Curry, jenž už v minulosti hrál na turnajích celebrit i smíšených soutěžích pro amatéry a profesionály.

V kalifornském Haywardu startoval poprvé na turnaji, který spadá pod PGA. K účasti na Ellie Mae Classic získal sponzorskou výjimku a zachoval si amatérský status. Série Web.com Tour je o jednu kategorii pod elitní PGA Tour.

Reklama