Hlavní obsah

Po dvou kolech PGA Championship je v čele čtveřice golfistů

ČTK

Po polovině golfového PGA Championship je v čele kvarteto hráčů, jež dvě kola zvládlo za 136 ran, což je osm úderů pod par. Vedoucí čtveřici ale dýchá na záda skupinka s největším favoritem Tigerem Woodsem, který v deštivém počasí na hřišti v Medinah zaostává jen o jednu ránu a útočí na svůj další titul z turnaje elitní kategorie major.

Článek

O vedení se dělí Švéd Henrik Stenson, Brit Luke Donald a zkušení Američané Billy Andrade a Tim Herron. Nejlepší golfista světového žebříčku Woods se posunul z děleného desátého místa na páté, jež mu patří společně s krajanem Davisem Lovem a Geoffem Ogilvym z Austrálie. "Nedělal jsem dnes nic zvláštního. Prostě jsem jen nechyboval," uvedl Woods, jenž si oproti čtvrtečnímu prvnímu kolu o jednu ránu polepšil.

Golfisty vedle deště a velké vlhkosti trápilo šero, kvůli němuž bylo mnohdy nesnadné odhadnout vzdálenost od jamky. Možná i na nepříznivé podmínky doplatili slavní hráči, kteří neprošli cutem, jenž byl stanoven na par, tedy 144. Turnaj PGA Championship tak po dvou kolech skončil například pro tamního dvojnásobného vítěze Vijaye Singha z Fidži, Brita Colina Montgomerieho či Toma Lehmana, kapitána amerického týmu pro Ryder Cup.

Výsledky - po 2. kole (par 72):
1. Stenson (Švéd.) 136 (68+68), Andrade (USA) 136 (67+69), Donald (Brit.) 136 (68+68), Herron (USA) 136 (69+67), 5. Love (USA) 137 (68+69), Woods (oba USA) 137 (69+68), Ogilvy (Austr.) 137 (69+68).

Reklama