Hlavní obsah

Česko-německý pohár v ženském lakrosu ovládl tým Hannoveru

Praha

O minulém víkendu se konal již třetí ročník Česko-německého poháru v ženském lakrosu, který tentokrát hostil německý Hannover. Český ženský lakros zastupovaly na turnaji týmy LCC Radotín, SK Lacrosse Jižní Město a TJ Sokol I. Smíchov. Síly změřily s celky Hannoveru, Mnichova a Heidelbergu, které obsadily první tři příčky v německé lize. Z triumfu se nakonec radoval Hannover, jenž ve finále porazil LCC Radotín 11:8.

Foto: Norbert Blank

Česko-německý pohár v ženském lakrosu 2012

Článek
Fotogalerie

V sobotních zápasech se nejlépe vedlo českým mistryním z Radotína, které v základní skupině nejprve porazily Mnichov hladce výsledkem 12:2 a ve druhém utkání vybojovaly vítězství nad Heidelbergem 15:8. Týmy Jižního Města i TJ Sokol I. Smíchov podlehly německým šampiónkám z Hannoveru a další zápas odehrály proti sobě. Utkání dopadlo lépe pro tým Smíchova (6:2).

V nedělním semifinále porazil Hannover soupeřky z Mnichova výsledkem hladce 9:3, a zajistil si tak místo v boji o zlato. LCC Radotín se potkal s dalším českým týmem, TJ Sokol I. Smíchov a po výsledku 15:8 se radoval z postupu do finále.

V utkání o třetí příčku nestačil TJ Sokol Smíchov na Mnichov (4:8), přestože dlouhou dobu se soupeřkami držel krok. V boji o konečnou pátou pozici pak tým Jižního Města dokázal dovést zápas proti Heidelbergu až do prodloužení, v nemž ovšem neuspěl. Německý celek tak obsadil po vítězství 5:4 páté místo.

Do finálové duelu vstoupily lépe hráčky Radotína. Hannover ale brzy vyrovnal a chytrou a taktickou hrou vybojoval vítězství 11:8. Pohár se tak poprvé stěhuje do Německa.

Výsledné pořadí Česko-německého poháru 2012
1. DHC Hannover
2. LCC Radotín
3. HLC Rot-Weiß München
4. TJ Sokol I. Smíchov
5. TSG 78 Heidelberg Lacrosse
6. SK Lacrosse Jižní Město

Reklama