Hlavní obsah

Neumannová na Tour de Ski helikoptérou létat nebude

PRAHA

Pro pořadatele Tour de Ski to byla skoro zpráva dne. "Kateřina Neumannová bude mezi jednotlivými závody létat helikoptérou, což potvrzuje, že chce celý podnik vyhrát," stálo v oficiální zprávě organizátorů z posledního závodu lyžařského seriálu Tour de Ski ve italském středisku Val di Fiemme.

Článek

"No jasně, je to tak, je to přece strašně daleko. Navíc, když se bude dát na palubě slavit...," rozesmál se na celé kolo Josef Jindra, manažer Neumannové. Nemyslel to ale vážně, žádné přesuny vzduchem se nechystají.

Kdysi však Jindra seděl s kamarádem z firmy Alfahelikopter a po několika pivech a panácích se podobnou myšlenkou vesměs z legrace zabývali. "Ale jak se to dozvěděli v Itálii, to netuším," divil se. Do Val di Fiemme podle organizátorů měli dorazit zástupci firmy s požadavkem na povolení přistát v průběhu závodů.

"To je nesmysl, stálo by to strašnou řachu, vůbec si neumím představit kolik. To by nikdo nezaplatil. Já vím jen, kolik stojí soukromý tryskáč z Düsseldorfu," připomněl s úsměvem letecký přesun Neumannové ze závodů SP v Německu do Prahy na předávání státních vyznamenání. Tehdy sponzoři zaplatili více než 100 000 korun.

I kdyby se peníze na výjimečnou stěhovací akci našly, nebyly by zřejmě vhodně investované - zvlášť proto, že byl zrušen první závod Tour v Novém Městě na Moravě. Zbylé závody, vesměs sprinterské a klasickou technikou, Neumannové příliš nesedí. "Není to postavené pro ni, a ona to ví," prohlásil Jindra.

Reklama