Hlavní obsah

Kvůli sněžení bude v Bischofshofenu kvalifikace až v neděli

Aktualizováno

Kvůli sněžení byl zrušen dnešní trénink a kvalifikace závěrečného dílu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu. Skákat by se mělo v neděli před závodem. Trénink je v plánu od 13:30, o hodinu později by měla začít kvalifikace a první soutěžní kolo podle původního plánu v 17:00.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Husté sněžení nedovolilo absolvovat skokanům sobotní kvalifikaci závěrečného dílu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu.

Článek

Do závěrečného závodu jde z šestého místa v průběžného hodnocení Turné český skokan Roman Koudelka, který má teoreticky šanci vylepšit své nejlepší celkové umístění z prestižního klání - páté místo z roku 2015. Spolu s ním do kvalifikace zasáhnou Čestmír Kožíšek, Viktor Polášek a Lukáš Hlava.

"Skoky jsou zimní sport, s podobnou situací je třeba počítat. Teď půjdeme místo závodu do tělocvičny na silový trénink," řekl ČTK po odložení kvalifikace kouč David Jiroutek.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Roman Koudelka v akci v Innsbrucku.

Lisi Niesner

Blízko vítězství je lídr Světového poháru Japonec Rjoju Kobajaši, který vyhrál první tři závody Turné v Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu i v Innsbrucku. Kobajaši má obrovský náskok 45,5 bodu před Němcem Markusem Eisenbichlerem. Výhrou ve všech čtyřech závodech Turné by se japonský skokan zařadil po bok Němce Svena Hannawalda a Poláka Kamila Stocha.

Reklama

Související témata: