Hlavní obsah

Češi skončili po dvou letech na můstku v Zakopaném opět šestí

České družstvo skokanů na lyžích skončilo po dvou letech na Světovém poháru v Zakopaném opět na šestém místě. O nejlepší výsledek za poslední dva roky se v sobotu zasloužili Viktor Polášek, Filip Sakala, Čestmír Kožíšek a česká jednička sezony Roman Koudelka. O pouhou desetinu bodu vyhráli Němci před Rakušany.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Roman Koudelka na archivním snímku.

Článek

Reprezentace Německa se však z triumfu moc neradovala, protože David Siegel po dlouhém letu neustál dopad a dlouho byl pod bubnem ošetřován, než zamířil do nemocnice. Spolu s ním se o prvenství zasloužili Karl Geiger, Markus Eisenbichler a Stephan Leyhe.

Domácí Poláci získali bronz, poslední z nich Dawid Kubacki se výkonem 143,5 metru postaral o nový rekord můstku. Koudelka, jenž po mizerné olympijské sezoně znovu patří do světové špičky a v průběžném pořadí seriálu atakuje první desítku, podržel český tým skoky dlouhými 138,5 a 135,5 metru. Výborně si vedl i Viktor Polášek (131 a 132 metrů).

Ve druhém týmovém závodu sezony si čeští skokané polepšili, neboť v polovině listopadu ve Wisle byli osmí. Suverén sezony Rjoju Kobajaši se s japonskými kolegy musel spokojit s pátou příčkou. Před Čechy se dostali ještě čtvrtí Slovinci.

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko) - družstva
1. Německo (Geiger, Eisenbichler, Siegel, Leyhe)1157,5
2. Rakousko (Huber, Hörl, Hayböck, Kraft)1157,4
3. Polsko (Žyla, Kot, Stoch, Kubacki)1117,2
4. Slovinsko1103,8
5. Japonsko1088,0
6. Česko (Polášek, Sakala, Kožíšek, Koudelka)1028,1

Reklama