Hlavní obsah

Jen tak se nevzdá. Pokud budu mít možnost pokračovat, chopím se jí, slibuje lyžařská královna

Garmisch-Partenkirchen/Praha

Po nedělním závodě super-G v italské Cortině Lindsey Vonnová plakala. Její operovaná kolena ji na trati bolela tak, že nebyla schopná jet, jak by chtěla. Hvězdná lyžařka dokonce prohlásila, že možná bude muset ukončit kariéru dříve, než měla v plánu. Čtyřiatřicetiletá Američanka nyní podstoupila vyšetření a věří, že ještě chvíli bude přeci jen závodit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lindsey Vonnová zvažovala po nepovedeném návratu ukončení kariéryVideo: sntv

 
Článek

„Už nejsem schopná lyžovat tak, jak bych chtěla. Tělo mi v tom brání. Nechtěla bych ještě končit, ale už dál nemůžu. Musím si vzít pár dní na rozmyšlenou,“ prohlásila Lindsey Vonnová v neděli poté, co v italské Cortině nedokončila super-G ve Světovém poháru kvůli velké bolesti operovaných kolen.

V týdnu fenomenální lyžařka podstoupila vyšetření. „Problémy způsobil peroneální nerv, který jsem si pravděpodobně poškodila při posledním skoku v prvním tréninku v Cortině,“ uvedla Vonnová na sociálních sítích. „Po tomto tréninku se bolest každým dnem zhoršovala. V neděli byla noha slabá a svaly mi vypověděly službu.“

„Důvod potíží známe, teď je potřeba je odstranit. Řešení jsme zatím nenašli a v důsledku toho se nezúčastním čtvrtečního tréninku v Garmisch-Partenkirchenu,“ vysvětlovala s tím, že doufá, že se z tohoto zranění dokáže dostat. „Beru den po dni a ukáže se, jak to půjde. Vím, že možná neukončím kariéru tak, jak jsem si představovala. Pokud ale je možnost, že ještě budu moci pokračovat, chopím se jí. Děkuju všem za podporu,“ dodala nejúspěšnější lyžařka všech dob.

Lindsey Vonnová vyhrála ve Světovém poháru dvaaosmdesát závodů. Jejím cílem bylo překonat rekord Ingemarka Stenmarka, který zvítězil šestaosmdesátkrát. Avšak už před časem oznámila, že i když to nedokáže, tak se rozloučí letos během závodů v Lake Louise. Během své kariéry získala tři olympijské medaile, jednu zlatou a dvě bronzové. Ze světových šampionátů si přivezla sedm cenných kovů.

Reklama

Související témata: