Hlavní obsah

Skandál! Bývalá olympijská vítězka Danilovová zbila ředitelku školy

Skandál. A pořádný. Bývalá olympijská vítězka v běhu na lyžích Olga Danilovová se poprala s ředitelkou školy, která nese jméno této sportovkyně. Oznámil to dnes server Newsru.com. Danilovová podle něj zbila ředitelku novoročním stromečkem, který v Rusku jinak sehrává stejnou roli, jakou mívá vánoční stromeček ve střední a západní Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá olympijská vítězka v běhu na lyžích Olga Danilovová se poprala s ředitelkou školy, která nese jméno této sportovkyně.

Článek

Rvačka se podle nejmenovaného zdroje místního tisku odehrála v pracovně Danilovové, která je v současnosti ve městě Alexandrov, asi 120 kilometrů severovýchodně od Moskvy. Danilovová tam dělá vedoucí odboru pro tělesnou výchovu, sport a turistiku.

Danilovová si pozvala do pracovny ředitelku místní "Sportovní školy Danilovové pro běh na lyžích a lehkou atletiku" Jekatěrinu Šagovou a vyčetla jí neprofesionalitu a úpadek školy na úroveň "vesnického obchodu". Ředitelka namítla, že Danilovová "svou školu" už pět let nenavštívila a že tedy právě ona nese vinu za úpadek lyžařského sportu v Alexandrovu. Bývalá dvojnásobná olympijská vítězka vzápětí popadla stromeček i s třpitivými ozdobami a začala jím bít svého hosta. Když narazila na odpor, začala Šagovou škrtit.

Ředitelka se dostavila do nemocnice, aby si nechala zdokumentovat modřiny, a podala na policii trestní oznámení. Danilovová odpověděla protiudáním. Muži zákona se ale rozhodli, že vyšetřování nezahájí, protože podle znalců si obě dámy nezpůsobily újmu na zdraví.

Policie nic šetřit nebude

Danilovová skončila sportovní kariéru po olympiádě v Salt Lake City, kde byla usvědčena z dopingu a přišla o vybojované medaile.

Foto: Petr Horník, Právo

Na olympijských hrách v roce 2002 v Salt Lake City česká lyžařka Kateřina Neumannová původně získala pouze jeden bronz, pak se ale dočkala dalších medailí.

Na olympijských hrách v roce 2002 v Salt Lake City česká lyžařka Kateřina Neumannová původně získala pouze jeden bronz, ale po prokázaném dopingu Rusky Larissy Lazutinové převzala 21 měsíců po skončení olympiády stříbro za 15 kilometrů volně a bronz za kombinaci. O další půlrok později se po diskvalifikaci další Rusky Olgy Danilovové posunula na druhou příčku i v kombinaci. Kauza se táhla tak dlouho kvůli tomu, že se Rusky odvolaly ke sportovní arbitráži (CAS) a později i k nejvyššímu státnímu soudu ve Švýcarsku.

Reklama