Hlavní obsah

Skikrosařka Kučerová vybojovala na MS sedmé místo

Skikrosařka Nikol Kučerová vybojovala na mistrovství světa v Utahu sedmé místo. Na stejné trati v Solitude, kde si v pátek Eva Samková dojela pro zlato ve snowbordcrossu, měla Kučerová v semifinále tvrdý pád, přesto dosáhla druhého nejlepšího výsledku na MS. Před čtyřmi lety skončila v Kreischbergu šestá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Akrobatická lyžařka Nikol Kučerová na archivním snímku.

Článek

Novými králi světového skikrosu jsou kanadská lyžařka Marielle Thompsonová a Francois Place z Francie.

Devětadvacetiletá Kučerová startovala na světovém šampionátu popáté a podruhé jela malé finále. Byl to pro ni velký úspěch, protože v kvalifikaci v Utahu obsadila 19. místo a ve Světovém poháru byla v posledních dvou sezonách jen třikrát v elitní osmičce.

Maximem české lyžařky v této sezoně SP byla sedmnáctá příčka, ale šampionát jí vyšel. V tříčlenném osmifinále byla druhá, ze čtvrtfinále prošla rovněž z druhé příčky, poté co akrobaticky na jedné lyži v zatáčce předjela soupeřku a zajistila si postup.

V semifinále ale krátce po startu v technické pasáži nezvládla skok. Po tvrdém dopadu se nicméně rychle oklepala a v malém finále bojovala o své maximum, pátou příčku. V konkurenci olympijské vítězky Kelsey Serwayové a Brittany Phelanové však dojela poslední. Další Kanaďanka Mikayla Martinová po pádu do jízdy nenastoupila.

Thompsonová vystřídala na trůnu Sandru Näslundovou, jež vypadla ve čtvrtfinále. Place je nástupcem Victora Öhlinga Norberga, který stejně jako švédská krajanka neuspěl a skončil už v osmifinále.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování a snowboardingu v Park City (USA):
Skikros:
Muži:
1. Place (Fr.)
2. Leman
3. Drury (oba Kan.)
4. Fiva (Švýc.)
Ženy:
1. Thompsonová (Kan.)
2. Smithová (Švýc.)
3. Baronová (Fr.)
4. Lüdiová (Švýc.)
...
7. Kučerová (ČR)

Reklama