Hlavní obsah

Zajela svoje nejlepší super G na mistrovství světa, pak Pauláthová smekla před Shiffrinovou

Aare

Do Aare dorazila po strastiplné cestě v pondělí ve tři ráno, po čtyřhodinovém spánku otestovala trať v tréninku. „Potřebovala bych ještě tak dvacet jízd, v závodě to bude o hubu," říkala česká lyžařka Kateřina Pauláthová. V úterním super G ale vykouzlila své nejlepší umístění v této disciplíně na pěti světových šampionátech, kterých se zúčastnia. Dojela 24., o tři místa trumfla Ester Ledeckou.

Foto: archiv Kateřiny Pauláthové

Lyžařka Kateřina Pauláthová.

Článek

„Jsem ráda, že jsem dojela, hodně holek spadlo. Musím říct, že jízda byla dobrá, ani ztráta není velká. Bohužel se postupně zatáhlo, nebylo vidět pod nohy. Ale nechci se vymlouvat, trať byla nádherná. Už se těším na další jízdu," culila se Pauláthová v cíli, podle které bylo na trati spousta nerovností.

„Při hodinu a půl dlouhé inspekci se snažím zapamatovat každou bouli. Jenže když jedete ve stokilometrové rychlosti, tak je to přeci jenom něco jiného. Ale nemůžu jet s respektem, pustila jsem to trošku víc," podotkla Pauláthová, která porazila o tři místa olympijskou vítězku Ester Ledeckou, které jízda nevyšla.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati super-G v Aare.

„To asi nebyl můj osobní cíl. Šlo o super přípravu na obří slalom. Výsledek je dobrý, jízda taky," pověděla spokojená Pauláthová, která smekla před vítěznou Mikaelou Shiffrinovou. Američanka v letošní sezoně vyhrála všechny čtyři super G, v nichž startovala.

„Říkala jsem si, že bude těžké porazit Goggiovou. Ona jezdí na 150 procent, jenže Shiffrinová je vynikající. Co si budeme povídat, je nejlepší lyžařka na světě. Dokáže vyhrát každou disciplínu, což z ní dělá jiný level," uvedla Pauláthová.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová se zlatou medailí ze super G na světovém šampionátu v Aare.

V neskutečně vyrovnaném závodě Shiffrinová porazila Italku Goggiovou o dvě setiny, o další tři setiny zpět skončila Švýcarka Suterová. „Je to šílené, nevím, co mám říct, opravdu šílené. Cítím se jako ve snu. Že se stanu mistryní světa v super-G, jsem vůbec nepředpokládala," zářila Shiffrinová.

Reklama

Související témata: