Hlavní obsah

Sněhová záplava! Snowboardistům počasí na MS vzalo jednu disciplínu

Park City
Aktualizováno

Snowboardisté včetně Šárky Pančochové a Petra Horáka přišli na mistrovství světa v Park City kvůli nepříznivému počasí o závod v Big Airu. Organizátoři ho v úterý večer zrušili bez náhrady po vydatném sněžení a také vzhledem k očekávaným dalším přívalům sněhu.

Foto: Alex Goodlett, ČTK/AP

Sněžení dělalo problémy už při slalomových disciplínách. Na snímku Ruska Natalia Sobolevová při paralelním obřím slalomu.

Článek

"V příštích 24 hodinách má v Park City napadnout enormní množství sněhu, navíc teploty rychle klesají. Proto jsme museli učinit tohle nejtěžší rozhodnutí. Bezpečnost sportovců je nejdůležitější," řekl šéf organizačního výboru Calum Clark.

Nejlepší česká freestyleová snowboardistka Pančochová se právě v Big Airu v této sezoně Světového poháru dostala dvakrát mezi elitní osmičku, nejlépe byla šestá na začátku listopadu v Modeně. V roce 2008 se v této nyní olympijské disciplíně stala juniorskou mistryní světa.

V Utahu ale co nejobtížnější triky na jediném skoku nepředvede. "Ono je to takové ruku v ruce. Ty na to nevidíš, sněží ti do toho a ještě do toho fouká. Takže máš strach, že to nedolétneš, hrozně kontroluješ, abys to dolétnul, a nesoustředíš na ten trik, který bys chtěl dělat," řekla Pančochová před kvalifikací Radiožurnálu.

Dnes by měla od 20:00 SEČ absolvovat kvalifikaci U-rampy, o víkendu pojede ještě slopestyle. "Do rampy se vrací po delší pauze. Chce na ní znovu začít nějakým způsobem pracovat, protože je v tom hodně šikovná, a myslím, že by v tom mohla ještě do budoucna zajet i nějaké výsledky," uvedl kouč Martin Černík.

Reklama

Související témata: