Hlavní obsah

Světová šampionka Samková byla v kvalifikaci SP těsně druhá

Feldberg

Týden po premiérovém zisku titulu mistryně světa ve snowboardcrossu obsadila Eva Samková druhé místo v kvalifikaci na sobotní závod Světového poháru ve Feldbergu. V Německu dnes českou snowboardistku, jež minulý pátek ovládla šampionát v americkém Solitude, porazila jen její velká soupeřka Lindsey Jacobellisová z USA.

Foto: Tyler Tate, ČTK/AP

Eva Samková na snímku z finálového závodu na MS v USA.

Článek

Pětadvacetiletá Samková byla nejrychlejší v první kvalifikační jízdě, ve druhé Jacobellisová její čas vylepšila o tři setiny sekundy a pořadí si prohodily. Podobně dopadly dosavadních dva závody sezony SP v prosinci v italské Cervinii. Úvodní závod vyhrála Jacobellisová před Samkovou, o den později bylo pořadí opačné.

"Ve druhé jízdě jsem pokazila střední část, nepovedlo se mi to tam před velkou boulí a zpomalila jsem. Až na to to byla povedená jízda. Tři setiny jsou nula nula nic," uvedla Samková v nahrávce pro média. Den před kvalifikací měla potíže s ramenem, ale nijak ji neomezují. "Cítím se docela dobře, i když mi včera vypadlo rameno. Dneska to bylo dobrý," ujistila.

Foto: Jan Kasl/Red Bull Content Pool.

Eva Samková na startu snowboardkrosu.

Do třetího závodu SP se také kvalifikovala z dvanáctého místa Vendula Hopjáková a byla velmi spokojená. "Za dvanáctej flek jsem strašně ráda, protože to je asi moje nejlepší umístění v kvaldě na svěťáku," radovala se Hopjáková, jež je v Německu bez servismana, proto využívá mimo jiné i služeb Kanaďana Jeana Philippea Trottiera, který připravuje prkna Samkové. "Máza vyšla. Moc děkuju," dodala.

Mezi muži neuspěl na 45. pozici Jan Kubičík.

Reklama

Související témata: