Hlavní obsah

Ledecká po maximu mezi lyžařkami: Když soupeřky zjistily, že pojedu kombinaci, měly záchvat smíchu

Aare

Byla v cíli samý úsměv. Stejně i šéf jejího hlavního sponzora. „Říkal mi: Bylo to super, jela jsi jako českej Pinturault (pozn. - vynikající francouzský slalomář). Dělal si srandu, pochopitelně. Ale z hlediska lyžování to prý bylo docela koukatelný, což je pro mě skvělá pochvala,“ soukala ze sebe Ester Ledecká po pátečním slalomu do kombinace na mistrovství světa v Aare, ve které skončila patnáctá.

Foto: Robert Neumann

Ester Ledecká mohla být se svým výkonem spokojená.

Článek

O pět míst jste překonala svoje maximum z mistrovství světa. Jste spokojená?

Mám z toho hroznou radost. Ráno jsem jela na prohlídku trati s Italkou Brignoneovou. Když se dozvěděla, že jedu kombinaci, dostala záchvat smíchu. Říkala: „Já jsem tě nikdy neviděla jet slalom!“

Co jste jí odpověděla?

Ať je v pohodě, že mě neviděla ve slalomu spousta lidí. Ani můj trenér mě pomalu neviděl (směje se). Mám radost, jak jsem jízdu zvládla. Hrozně jsem si ji užívala, protože tréninků mám fakt málo. Každou bránu jsem si pomazlila. Myslím, že jde o dobrý výsledek.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká po kombinačním slalomu na MS v Aare.

S jakým cílem na umístění jste do Aare jela?

Před šampionátem jsem měla malý cíl, být kolem 16. a 17. místa. Na svém druhém mistrovství světa ve snowboardu jsem skončila právě na těchto příčkách. Tohle je můj druhý šampionát na lyžích, zatím mám jednou splněno. Uvidíme, jak budu fungovat dál.

Před koncem slalomu jste si píchla, šlo o netradiční manévr...

Popravdě, vůbec nevím, co ve slalomu normálně dělám. Ani nevím, že jsem si tam píchla, muselo to vypadat vtipně. V cíli všichni leželi smíchy.

Po projetí cíle jste si udělala ještě další obloučky. Proč?

Jsem si vědoma, že mi teď trenéři slalomky zabaví a dostanu je zase až na jaře. Jestli vůbec. Takže jsem si to chtěla užít co nejvíc.

Přesvědčila jste trenéry, že vám nyní budou slalom povolovat častěji?

Celou dobu jsem nad tím přemýšlela, že bych to fakt měla nakopnout, abych je přesvědčila. Nevím, jestli tohle je ten výsledek. Možná naopak uvidí, jak jsem jela hrozně, a budou chtít, aby to bylo trošku lepší. Doufám teda...

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati kombinačního sjezdu během MS v Aare.

Máte lepší dojem ze slalomu nebo ze sjezdu?

Nevím, užívala jsem si oboje. Akorát na sjezd nebylo tak dobře vidět, počasí bylo proměnlivé, trať byla rozsekanější. Udělala jsem nahoře pár chyb, je celkově dost co dohánět. Mám z dneška ale celkově dobrý pocit.

Je pro vás komplikace, že byl zrušen sobotní trénink sjezdu?

V podstatě po částech mám trať sjetou celou. Navíc jsme uvažovali, že bych v sobotu vůbec nestartovala. Měla jsem v posledních dnech zápřah, jezdili jsme odpoledne i slalom. Den volna by byl stejně užitečnější. Velká komplikace to tedy není.

Jaký program budete mít v sobotu?

Asi budu spát hrozně dlouho, pak se podívám na kluky, jak pojedou sjezd. Doufám, že pojedou, protože na sobotu nehlásí nic moc počasí. My budeme rozebírat video, zacvičím si, abych úplně nestála. Ale jinak budu odpočívat, nabírat síly a připravovat se.

Reklama

Související témata: