Hlavní obsah

Ledecká z MS zamířila do zlatého Pchjongčchangu: Už mi trošku chybí snowboardová partička

Aare

Mistrovství světa pro Ester Ledeckou nedělním sjezdem skončilo. Lyže jdou stranou, po téměř dvou měsících se vrací ke snowboardu. Když v neděli v půl sedmé večer v centru Aare dekorovali vítězku sjezdu Slovinku Štuhecovou, seděla česká reprezentantka už přes hodinu v letadle. Cílová destinace? Místo pro Ledeckou zaslíbené: jihokorejský Pchjongčchang.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká při sjezdu v Aare.

Článek

Vrací se na místo, kde před rokem senzačně získala olympijské zlato v super-G, k němuž přidala triumf v paralelním obřím slalomu ve snowboardingu. „Těším se hrozně moc, ten kopec dobře znám. Těším se na snowboard, na trenéra Justina Reitera. Už mi trochu ta snowboardová partička chybí," soukala ze sebe Ledecká krátce po nedělním sjezdu, v němž skončila sedmnáctá.

Měla na kvap. Závod končil ve čtvrt na dvě, poté, co v mixzoně rozdala několik rozhovorů, upalovala na hotel. Tam se rychle převlékla, následoval 120kilometrový přesun autem do norského Trondheimu. V 17:15 nabrala směr Jižní Korea.

Foto: Robert Neumann

Ester Ledecká mohla být se svým výkonem spokojená, už se ale těší na snowboard

V Pchjongčchangu absolvuje o nadcházejícím víkendu dva závody, pak přeletí do čínské metropole Pekingu, dějiště OH 2022. „Mám to hezky seřazené. Nejdřív návrat na olympijský kopec, potom testování sjezdovky pro příští olympiádu," culila se Ledecká.

Na snowboardu naposledy stála v polovině prosince v Cortině d´Ampezzo, od té doby pro ni vzhledem k mistrovsví světa v Aare existovaly jen lyže. Teď se na 14 dnů vrací na oblíbené prkno, na němž poslední roky vládne.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká po kombinačním slalomu na MS v Aare.

„Je fakt, že na snowboardu jsem nestála hodně dlouho. Budu se do toho muset trochu dostat. Bude docela výzva, za jak dlouho se mi povede dostat se do své pohody. Udělám všechno pro to, abych podala co nejlepší výkony," podotkla Ledecká, která následně odjede dva závody v Pekingu.

Není však příliš reálné, aby vítězka celkového hodnocení paralelních disciplín v posledních třech sezonách triumfovala i v tomto ročníku. Kvůli lyžím vynechala několik závodů. „Spíš si myslím, že šance je malá. Záleží, jestli budu schopná rychle přepnout a dohnat holky. Mají slušný náskok," uvedla 23letá Ledecká, která zvažuje, že si na zpáteční cestě z Číny udělá zastávku v ruském Soči. V dějišti OH 2014 by přešaltovala zpátky na lyže a odjela závody Světového poháru.

Reklama

Související témata: