Hlavní obsah

Slalom na MS vede po 1. kole Holdenerová, Shiffrinová je třetí

Aare

Švýcarská lyžařka Wendy Holdenerová je po prvním kole v čele slalomu na mistrovství světa v Aare. Suverénka sezony Mikaela Shiffrinová ztrácí na třetím místě 15 setin. O čtyři setiny před Američankou je druhá domácí Anna Swennová-Larssonová. Další z favoritek Slovenka Petra Vlhová je pátá.

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Wendy Holdenerová během slalomu na MS v Aare.

Článek

Stříbrná olympijská medailistka z této disciplíny z Pchjongčchangu i z minulého mistrovství světa Holdenerová útočí na letošním šampionátu už na třetí zlato. "Riskovala jsem, nezpomalila a s jízdou jsem spokojená," uvedl vítězka kombinace a týmového závodu v Aare.

Třiadvacetiletá Shiffrinová vyhrála pět ze šesti slalomů sezony a k tomu i paralelní slalom a útočí na čtvrté zlato ve slalomu na mistrovství světa v řadě. V Aare na úvod vyhrála super-G a v obřím slalomu získala bronzovou medaili. Slalom jede podle mluvčí amerického týmu Megan Harrodová s nachlazením průdušek.

Vlhová, vítězka obřího slalomu a premiérová slovenská mistryně světa v alpském lyžování, která má i stříbro z kombinace, zajela první kolo s mankem 46 setin na Holdenerovou. "Nemohla jsem chytit rytmus a všechno ztratila v první části, ale máme před sebou ještě jednu jízdu. Dám do toho všechno. Jsem silná," věří si Vlhová.

Na medaili můžou útočit i čtvrtá Katharina Liensbergerová z Rakouska a olympijská vítězka Švédka Frida Hansdotterová, která na šestém místě na zlato ztrácí 56 setin.

Česká lyžařka Gabriela Capová jela s číslem 36, v cíli měla na Holdenerovou ztrátu 3,52 vteřiny a figuruje na 22. místě. Martina Dubovská, která brala v týdnu antibiotika, byla o více než dvě vteřiny pomalejší než Capová a je na 34. místě.

Na startu bylo celkem 97 slalomářek, do cíle se dostala třiašedesátka z nich. Poslední byla Celine Martiová z Haiti, která jela skoro dvakrát tak dlouho než Holdenerová.

Druhé kolo začne ve 14:30.

Reklama