Hlavní obsah

Skokanský rekordman Schlierenzauer se nevešel do nominace na MS

Seefeld

Do rakouské nominace pro domácí mistrovství světa v Seefeldu se nevešel nejúspěšnější skokan historie Světového poháru Gregor Schlierenzauer. Držitel 11 zlatých medailí z velkých akcí ale přesto doufá, že se po letech trápení ještě vrátí na výsluní.

Foto: Markku Ulander, ČTK/AP

Rakouské družstvo skokanů na lyžích ve složení Gregor Schlierenzauer (vlevo), Michael Hayboeck, Stefan Kraft a Philipp Aschenwald slavilo v Lahti vítězství. Schlierenzauer se však na MS nepodívá.

Článek

"Je to hořké, ale musím to přijmout," uvedl ve videu na Youtube devětadvacetiletý Schlierenzauer. Někdejšímu zázračnému dítěti skokanského sportu se v posledních letech nedaří - kvůli zraněním, psychickým potížím a změnám materiálu marně čeká na formu, která ho zdobila v dobách jeho největší slávy.

"Domácímu mistrovství světa jsem podřídil vše, ale nevyšlo to. Mým cílem ale zůstává ještě jednou naplnit potenciál a předvádět skvělé skoky," uvedl Schlierenzauer.

Rodák z Innsbrucku vyhrál první závod Světového poháru ještě před sedmnáctými narozeninami a celkově se v elitním seriálu dostal na metu 53 vítězství, čímž překonal rekord nedávno zesnulé finské legendy Mattiho Nykänena. Poslední výhru ale slavil v prosinci 2014 v Lillehammeru a stupně vítězů o několik dnů později druhým místem v Nižním Tagilu.

Od té doby se olympijský vítěz, šestinásobný mistr světa ve skocích a čtyřnásobný šampion v letech i vinou opakovaného zranění kolen trápí. V této sezoně absolvoval v SP jen osm závodů, nejlépe byl v úvodu ročníku dvanáctý ve finské Ruce. "Vím ale, že uvnitř hořím jako dříve," nevzdává se dvojnásobný vítěz Světového poháru Schlierenzauer.

Reklama

Související témata: