Hlavní obsah

Ledecká má díky zrušení sjezdu v Soči jistotu finále Světového poháru v Andoře

Krasnaja Poljana

Kvůli špatným podmínkám byl zrušen sobotní sjezd Světového poháru lyžařek v Krasné Poljaně v Rusku. Mezinárodní federace FIS ho nahradila superobřím slalomem. Už před startem je ale jisté, že česká hvězda Ester Ledecká se díky zrušení závodu kvalifikovala ve sjezdu mezi pětadvacítku pro finále Světového poháru v andorrském středisku Soldeu.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká při sjezdu v Aare.

Článek

Ledecká odjela v této sezoně šest ze sedmi sjezdů SP. Dvakrát se vešla do desítky a v pořadí disciplíny je třiadvacátá, přičemž do finále SP postupuje 25 lyžařek. "Je to jako finále mistrů v jiných sportech. Dostat se do finále byl jeden z mých největších cílů pro tuhle sezonu. Být mezi pětadvaceti nejlepšími je prestižní," radovala se Ledecká a dodala: "Špatná zpráva je, že si tady nemůžu zajet sjezd, který vypadal fakt krásně. Ale takhle to je. Přírodě neporučíme."

Teoreticky má ještě šanci se dostat mezi pětadvacítku i v superobřím slalomu. Aktuálně je na 28. místě pořadí disciplíny a na pětadvacátou Nadiu Fanchiniovou z Itálie ztrácí deset bodů.

"Doufám, že se bude závodit a ten zrušený sjezd si vynahradím v super-G. Uvidíme, jak se mi závody povedou, každopádně se moc těším a budu bojovat," řekla Ledecká. Ve Špindlerově Mlýně se třiadvacetiletá Češka v obřím slalomu a slalomu nepředstaví, jelikož bude bojovat o celkové vítězství ve Světovém poháru na snowboardu v paralelních disciplínách.

Finále Světového poháru na lyžích se v Soldeu uskuteční od 13. do 17. března. Sjezd žen se jede 13. března a super-G o den později.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.